Bibliotheek New York zet klassieke boeken om in Stories op Instagram

Nu aan het lezen

Bibliotheek New York zet klassieke boeken om in Stories op Instagram

Bibliotheek New York zet klassieke boeken om in Stories op Instagram

Moet jij ook weer eens broodnodig je klassiekers lezen? Een bibliotheek in New York, de New York Public Library, maakt dat nu een stuk eenvoudiger. Zij laten je namelijk vanaf nu klassieke boeken lezen via Stories op Instagram. Het project is begonnen met Alice’s Adventures in Wonderland van Lewis Carroll.

Op het account van de bibliotheek verschijnen de komende tijd boeken in de vorm van Stories. De boeken zijn volledig gedigitaliseerd, bevatten op sommige stukken geluid en animaties, en worden geïllustreerd. Het boek Alice’s Adventures in Wonderland is bijvoorbeeld geïllustreerd door ontwerper Magoz.

Om het boek te lezen ga je naar het account van de bibliotheek en klik je in de Highlights op Part 1 van het boek. Houd je duim rechtsonder in het scherm om de pagina vast te houden, en haal hem omhoog als je naar de volgende bladzijde wilt. Eenvoudiger kan bijna niet!

“Instagram maakte onbewust de perfecte boekenplank voor dit nieuwe soort online boek. Van de manier waarop je de pagina’s omslaat tot waar je je duim laat liggen als je leest. De gehele ervaring is nu al alsof je een boek leest”, vertelt Corinna Falusi, Partner and Chief Creative Officer van Mother in New York, tegenover Engadget.

Nieuwe boeken

Het blijft overigens niet bij de avonturen van Alice. In de komende maanden komen er nog twee boeken bij. Het gaat om The Yellow Wallpaper, een kort verhaal van Charlotte Perkins Gilman, en The Metamorphosis, een novella van Franz Kafka.

Alle boeken blijven onder de Highlights staan van de bibliotheek. Daardoor verandert dat deel van het account in een digitale boekenplank. En als je geen tijd had om het boek te lezen terwijl deze in de Stories stond, kun je hem hier altijd nog terugvinden.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.