Nooit meer krabben: Ontdooi je autoruit met deze DIY hack - Vance

Nu aan het lezen

Nooit meer krabben: Ontdooi je autoruit met deze DIY hack

Nooit meer krabben: Ontdooi je autoruit met deze DIY hack

Afgelopen twee dagen was het weer echter winter in Nederland! Nadat heel Groningen, Friesland en Drenthe voor een aantal dagen plat lag vanwege ijzel, is het nu ook in de rest van Nederland gaan vriezen. Dit heeft als nadeel dat ’s ochtends de wekker weer een paar minuten eerder moet worden gezet omdat je eerst de autoruit ijsvrij moet maken! Met deze DIY kun je gerust nog een extra minuten blijven liggen, want een makkelijker manier van je autoruit ontdooien is er niet.

Waarschijnlijk heb je de spullen zelfs al in huis, maar ze zijn ook heel gemakkelijk te verkrijgen. Wat je nodig hebt is een spuitbus, (kraan)water en pure alcohol. Mix vervolgens twee delen alcohol met twee delen water in de spuitfles. Heel even schudden zodat alles goed mengt en daarna over je ruit heen spuiten!

Dit trucje werkt zo goed omdat alcohol pas bevriest wanneer het wordt blootgesteld aan een temperatuur van -114 graden Celsius. Bekijk onderstaand filmpje zelf en we zijn natuurlijk heel benieuwd of deze DIY werkt bij jou!

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.