Tech Thursday: Drie apps om de vrieskou van deze week te overleven

Nu aan het lezen

Brr, de winter is weer in het land! Drie apps om de vrieskou te overleven

Brr, de winter is weer in het land! Drie apps om de vrieskou te overleven

Ben je het spoor bijster over je privacy-instellingen? Leiden je apps je teveel af en grijp je keer op keer naar hetzelfde wachtwoord? Fear no more en drop je vraag bij tech-expert Eveline Meijer. Succes gegarandeerd.

De temperaturen duiken ’s nachts weer naar het vriespunt en iedereen is het er over eens: het is koud! Maar die kou is niet alleen maar slecht. Het luidt de tijd van de feestdagen, wintersporten en schaatsen in. Met deze drie apps overleef je de vrieskou en ben je goed voorbereid.

Ruitenradar

Zoals gezegd: het is ’s nachts weer aan het vriezen. En dat betekent dat de kans groot is dat er ’s ochtends een laagje ijs op je autoruit ligt. Het is natuurlijk nogal vervelend als je dat pas ontdekt als je weg wilt gaan en daardoor vertraging oploopt. Ruitenradar kan je daarbij helpen.

Auto krabben, vrieskou

Ruitenradar is een – niet heel mooie – app die je een waarschuwing geeft over bevroren autoruiten. Je stelt voor iedere dag in hoe laat je wilt vertrekken en hoelang van tevoren de app je een waarschuwing moet geven als dat nodig is. Zo weet je ’s ochtends op tijd dat je moet gaan krabben en kun je hier alvast rekening mee houden.

De app is gratis te downloaden voor Android.

Winter Survival Kit

Het zal je maar gebeuren: je bent onderweg naar je wintersportvakantie (of iets anders leuks) en komt vast te zitten langs de weg. Het is koud, dus je wilt eigenlijk de verwarming aan laten staan van je auto. Maar hoelang kan dat, zonder dat je risico loopt op een koolmonoxidevergiftiging?

De Winter Survival Kit is een app die met dat soort dingen rekening houdt. De app helpt je bij het zoeken van je huidige locatie, kan je vrienden en familie op de hoogte stellen en berekent hoelang je je motor aan kunt laten staan om warm te blijven zonder een vergiftiging te krijgen.

De app laat je verder belangrijke lokale nummers opslaan, zoals de politie en de wegenwacht. Daarnaast kun je speciale noodcontacten aanmaken die je op de hoogte wilt stellen als het mis gaat.

De Winter Survival Kit is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Skiinfo

Ga je deze winter lekker skiën? Dan kan deze app niet ontbreken op je telefoon. Skiinfo vertelt je namelijk precies hoe hoog de sneeuw is in een bepaald gebied, en geeft je ook nog eens een pushbericht als er verse sneeuw is gevallen op je favoriete locatie.

skiën

Verder heeft de app live webcams vanaf de skipistes en uit de skigebieden. Dan kun je onderweg vast kijken hoe de piste er bij ligt en je plannen maken. Ook is er een overzicht van de open skipistes en de skiliften per skigebied. Via GPS zoek je naar een skigebied in de buurt, en je kunt zelfs een weersverwachting krijgen van ieder gebied.

Skiinfo is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Extra: kan ik al buiten schaatsen?

Als bonus noem ik nog een laatste dienst die de meeste schaatsliefhebbers erg blij zal maken. Op Schaatsen.nl kun je namelijk precies zien waar je nu kunt gaan schaatsen. De website toont een kaart met daarop locaties voor kunstijsbanen, maar ook plekken waar het natuurijs dik genoeg is om eens een rondje te wagen.

Heb jij ook een tech-gerelateerde vraag? Stuur hem naar [email protected] via Twitter naar @_eefj. Misschien wordt jouw vraag volgende week wel beantwoord.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.