Snapchat blikt terug op 2017 met nieuwe functie - Vance

Nu aan het lezen

Snapchat blikt terug op 2017 met nieuwe functie

Snapchat blikt terug op 2017 met nieuwe functie

Snapchat stond ooit bekend als de app waarmee je alles kon laten verdwijnen. Je gênante selfie was slechts een paar seconden te zien en verdween daarna zogenaamd van het internet. Dat je Snaps nooit écht verdwijnen was al bekend. Snapchat maakt dat nu wel erg duidelijk met een nieuwe functie.

Terugblik op 2017

Je kon al oude foto’s plaatsen met de Snapchat Herinneringen functie. Met het einde van het jaar in zicht, kan je nu echter ook een jaaroverzicht maken. In dit overzicht krijg je al je hoogtepunten (en alle Snaps die je dacht verloren te zijn) te zien in een jaarverslag.

Je activeert de nieuwe ‘terugblik op 2017’ functie door onderaan je Snap-scherm naar het Herinneringen icoontje te gaan. Hierna krijg je je 2017 jaaroverzicht bovenaan je scherm te zien. Hierin worden al je selfies, reisverslagen en nieuwe Snap BFF momentjes verzameld.

Niet origineel, wel tegenstrijdig

De functie van Snapchat is niet erg origineel. Zo maakt Facebook ook ieder jaar een overzicht van je leukste foto’s en momenten. Ook met Instagram kan je een collage maken met de negen beste foto’s van 2017 met de #2017bestnine functie. De functies bieden een leuke inkijk in je eigen leven en alle dingen die je afgelopen jaar meemaakte. Het is daarom niet gek dat alle sociale media het overnemen.

Dat Snapchat nu ook met een jaaroverzicht functie komt, is misschien niet origineel of onverwacht maar wel erg tegenstrijdig. Het medium begon namelijk ooit als een plek waar je kort een foto deelde, die daarna niet meer terug te vinden was. Dit was juist de allure van de foto-app. Nu laat Snapchat echter zien dat die filosofie verleden tijd is. Alle gênante momenten en vluchtige selfies die je ooit met vrienden deelde, worden zonder dat je het door hebt opgeslagen in het Snapchat archief.

Het tegenstrijdige van de functie neemt niet weg dat het nog altijd leuk is om oude herinneringen op te halen. Één groot voordeel van de Snapchat functie? De terugblik video staat niet vast zoals bij Facebook maar kan ook aangepast worden. Hierdoor is het mogelijk om gekozen Snaps te bewerken of te verwijderen. Zo kun je een video naar je eigen smaak inrichten en deze met je vrienden delen, zónder de gênante momenten die je liever voor altijd vergeet.

Snapchat

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.