Deze technologie schakelt al het geluid uit in het vliegtuig - Vance

Nu aan het lezen

Deze technologie schakelt al het geluid uit in het vliegtuig

Deze technologie schakelt al het geluid uit in het vliegtuig

Als je net zoals ik een echte wereldreiziger bent, zit je regelmatig in het vliegtuig. Mensen zeggen weleens dat de reis leuker is dan de bestemming. Dat gaat in dit geval niet altijd op. Naast de stinkende zweetvoeten die zachtjes op de armleuning tegen je elleboog aantikken, is er ook nog het geluid. Passagiers die hun wildste avonturen in bed haarfijn toelichten en het ergste: huilbaby’s.

Muziek is je beste vriend

De beste oplossing in dit geval? Muziek. Helaas zijn niet alle oordopjes en koptelefoons bestand tegen het geschreeuw van kleine koters. KIEN Onderzoek keek naar de grootste ergernissen van vliegtuigpassagiers onder de 35 jaar. Hieruit blijkt dat maar liefst 80% van de Nederlanders zijn of haar koptelefoon op zet tijdens de vlucht. Dit zijn de vijf grootste ergernissen van de reizigers:

  1. Huilende baby’s
  2. Jengelende kinderen
  3. Luidruchtig pratende medepassagiers
  4. Ronkende vliegtuigmotoren
  5. Last but not least.. Toilet geluiden

Nooit meer herrie

Wat is een betere manier om jou af te leiden van al die stoorzenders dan – jawel – muziek. Zo zet je in een handomdraai iets onaangenaams in iets aangenaams om. Tijd om lekker los te gaan op de nieuwste hiphop tracks. Naast muziek is er trouwens nog een trucje om alle omgevingsgeluiden op mute te zetten. Tegenwoordig heb je ook koptelefoons die zich specialiseren in noise cancellation. Deze technologie vangt door middel van twee kleine microfoons het geluid op. Het omgekeerde geluid – die heerlijke stilte – wordt vervolgens naar jouw oren gestuurd.

Muziek en noise cancellation komen bijeen in de nieuwste koptelefoon van AKG: de N60NC Wireless. De hoofdtelefoon is perfect om mee te reizen: klein, inklapbaar en het houdt alle geluiden tegen.

N60NC Wireless

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.