Tinder test chronologische feed met live-updates van je matches - Vance

Nu aan het lezen

Tinder test chronologische feed met live-updates van je matches

Tinder test chronologische feed met live-updates van je matches

Tinder is tegenwoordig al zoveel meer dan wat de dating app was in 2012. Inmiddels kan je niet alleen naar links of rechts swipen, maar zie je ook de Instagram foto’s en muziekvoorkeuren van je potentiële lovers. Omdat we nooit genoeg over elkaar te weten kunnen komen, start Tinder vanaf nu een test met een nieuwe functie genaamd ‘Feed’.

Live-updates

Met Feed ontdek je nóg meer over je Tinder matches. De functie zal als tabblad verschijnen in je berichtenvenster waar live-updates van je matches te zien zijn. Zie het als een tijdlijn waarin notificaties verschijnen van nieuwe toegevoegde foto’s, Instagram berichten en de Top Artiesten en nummers van Spotify. Niets schreeuwt liefde namelijk meer dan het hebben van dezelfde muzieksmaak.

Het idee is om met Feed alle informatie van je matches in een nieuw format te tonen. Het bedrijf hoopt dat je matches hierdoor sneller veranderen in een ‘echte’ connectie, vertelt TechCrunch. Omdat je in Feed notificaties van alle Instagram- en Spotify updates krijgt, ben je misschien sneller geneigd een gesprek te beginnen. Het moeilijkste deel van een gesprek met een wereldvreemde is tenslotte het bedenken van een onderwerp.

Je kan met Feed reageren op een nieuwe update door dubbel te tikken op een bericht of foto.  Hiernaast kan je ook zelf bepalen wat er in je Feed verschijnt door je instellingen en profiel aan te passen.

Zichtbaarheid

De nieuwe functie van Tinder zal het vooral makkelijker maken voor gebruikers die niet weten wat voor informatie zij willen delen op hun profiel. Ook maakt de functie het mogelijk om inzicht te krijgen in belangrijke interesses die iemand nog niet gedeeld heeft.

Niet iedereen zal de Feed waarderen. Het biedt namelijk een uitgebreide inkijk in iemands’ leven, zonder dat je iemand daarover vragen hoeft te stellen. Hierdoor zou het zomaar kunnen dat gebruikers eerder geneigd zijn door hun Feed te scrollen, dan een gesprek te beginnen met een match (en dat is juist waar een dating app voor bedoeld is).

De test met de nieuwe Tinder functie wordt momenteel uitgerold in Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Het is nog niet bekend wanneer de functie beschikbaar wordt gemaakt in de Benelux.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.