Anti-homowet jaagt Disney weg uit Amerikaanse staat Georgia

Nu aan het lezen

Anti-homowet jaagt Disney weg uit Amerikaanse staat Georgia

Anti-homowet jaagt Disney weg uit Amerikaanse staat Georgia

Disney heeft de afgelopen jaren veel films in de staat Georgia gemaakt. Door de lage belastingen is de staat hier erg geschikt voor. Maar nu Georgia van plan is om een anti-homowet aan te nemen, is Disney er niet meer zo zeker van om dit de komende jaren nog te doen.

“We hebben goede ervaringen met filmen in Georgia. Maar we zijn van plan om op andere locaties te filmen als de staat een wetgeving aanneemt die discriminatie tolereert,” zei een woordvoerder van Disney. De staat wil een wet aannemen waarin het voor geloof-gebaseerde groepen toegestaan is om mensen op basis van hun seksuele geaardheid te discrimineren.

Disney is het eerste Hollywood-bedrijf dat actie onderneemt tegen deze wet. Als gouverneur Nathan Deal het wetsvoorstel tekent, pakt Disney zijn spullen en vertrekt naar een andere locatie. Deal heeft nog tot en met 3 mei 2016 om het wetsvoorstel aan te nemen of af te wijzen. Op dit moment wordt de Disney film Guardians of the Galaxy 2 net buiten Atlanta, de hoofdstad van de staat Georgia gefilmd. Disney heeft aangegeven te vertrekken wanneer het voorstel getekend wordt.

The Walking Dead

Ook series van AMC Networks als The Walking Dead worden in de staat opgenomen. De reactie van AMC Networks: “We tolereren geen enkele vorm van discriminatie. We juichen toe dat de gouverneur eerdere voorstellen heeft verworpen en hopen dat hij dat deze keer dan ook zal doen.”

In 2017 moet het nieuwe Altanta Falcons stadion af zijn en is het plan om hier de Super Bowl te houden. De National Football League (NFL) die de Super Bowl organiseert, heeft aangegeven dat het plan om de Super Bowl volgend jaar ergens anders te houden als de wet wordt aangenomen.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.