Out: de eerste Pixar-film met een homoseksueel personage in de hoofdrol

Nu aan het lezen

Out is de eerste Pixar-film met een homoseksueel personage in de hoofdrol

Out is de eerste Pixar-film met een homoseksueel personage in de hoofdrol

De afgelopen jaren worden personages in films van Pixar steeds diverser. Zo zit er in de film Onward een kleine rol voor een lesbische cyclops. Daarnaast zagen we in Toy Story 4 en in Finding Dory op de achtergrond een aantal homoseksuele koppels. Maar een homoseksueel personage in de hoofdrol, dat was nog niet gebeurt. Tot nu dan, want de Pixar short Out draait om een man die uit de kast komt.

Out gaat over Greg, een man die uit de kast wil komen naar zijn ouders toe. Maar dat blijkt moeilijker dan hij dacht, en er zit een behoorlijke tijdsdruk op. Greg gaat namelijk naar de stad verhuizen met zijn vriend Manuel. Wat niet helpt, is dat Gregs ouders spontaan op de stoep staan om hem te helpen inpakken.

Er komt echter hulp vanuit een onverwachte situatie. Greg wisselt namelijk op magische wijze van lichaam met zijn hond. Om te voorkomen dat zijn ouders toch achter de waarheid komen, probeert hij het bewijs van zijn relatie te verbergen. Maar terwijl hij dat doet, realiseert Greg zich dat hij niet moet verbergen wie hij is.

SparkShorts

De film duurt slechts negen minuten, en verscheen vorige week op Disney+. De film is onderdeel van de SparkShorts-serie van Disney+, waarin Pixar-makers eigen projecten tonen, schrijft Variety. Out komt uit de koker van Steven Clay Hunter. Hij werkte eerder al aan Finding Nemo en Wall-E.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.