Zara wordt opnieuw van plagiaat beschuldigd

Nu aan het lezen

Zara wordt opnieuw van plagiaat beschuldigd

Zara wordt opnieuw van plagiaat beschuldigd

Het is niet de eerste keer dat Zara van plagiaat wordt beschuldigd en nu gaat het weer fout. Ontwerpster Tuesday Bassen beweert dat de modeketen haar creaties rechtstreeks hebben overgenomen. Op Twitter liet ze de overeenkomsten tussen haar ontwerpen, patches om op kleding te strijken, en die van Zara zien:

De 27-jarige ontwerpster heeft aan Zara laten weten dat ze dit plagiaat vindt, maar het bedrijf vindt dat dit niet zo is. “We verwerpen uw claims om verschillende redenen: het gebrek aan onderscheidend vermogen van de bewuste ontwerpen. Daarnaast is het voor een groot deel van de bevolking niet vanzelfsprekend om de bewuste designs te associëren met Tuesday Bassen”, schreef Zara onder meer in een brief als antwoord op de klacht volgens Nieuwsblad.be. “Houd er rekening mee dat er maar een handvol klachten hierover zijn, in vergelijking met gemiddeld 98 miljoen mensen die elke maand onze site bezoeken”, schrijft Zara verder.

Bassen zegt dat het te maken heeft met dat ze een kleine zelfstandige is en Zara een grote multinational. De officiële klacht die ze naar Zara stuurde kostte haar 2.000 euro aan advocaatkosten. Bassen gaat kijken welke stap ze nu kan ondernemen.

Een maand geleden was er nog een voorval. De kleding van Zara zou wel erg veel lijken op de kledinglijn van Kanye West. Ook in 2011 ging het ook mis. Zara gebruikte foto’s van bloggers als designs op t-shirts. De t-shirts zijn toen uit de verkoop gehaald.

Update 27 juli 2016: Inmiddels heeft Zara de kleding met de patches van Tuesday Bassen uit de winkels gehaald.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.