Armani stopt volledig met de verkoop van bont - Vance

Nu aan het lezen

Armani stopt volledig met de verkoop van bont

Armani stopt volledig met de verkoop van bont

Steeds meer modehuizen besluiten te kiezen voor een bontvrij beleid. Armani is het meest recente modehuis dat zich bij deze groep aansluit en stopt volledig met de verkoop van bont. Dat heeft Bont voor Dieren laten weten.

Waar Armani voorheen o.a. nog konijnenbont in haar kleding verwerkte, besluit het merk hier nu mee te stoppen vanwege het ernstige dierenleed dat gepaard gaat met het verkrijgen van de vachten. De collecties van het Italiaanse modehuis zullen met de herfst/wintercollectie 2016 volledig vrij van bont zijn. Armani zou tot het besluit zijn gekomen na meerdere gesprekken met de Fur Free Alliance, een internationale dierenbeschermingscoalitie die in Nederland wordt vertegenwoordigd door Bont voor Dieren.

Geweldige alternatieven

“Ik ben verheugd aan te mogen kondigen dat de Armani Group zich er op heeft toegelegd om het gebruik van bont in de collecties af te gaan schaffen”, aldus Giorgio Armani in een officiële verklaring. Hij vervolgt: “Technologische innovaties hebben er afgelopen jaren toe geleid dat er geweldige alternatieven beschikbaar zijn, waardoor het gebruik van echt bont overbodig is geworden. Met deze beslissing zet mijn bedrijf een grote stap in de bescherming van en de zorg voor dieren en het mileu.”

Benieuwd welke modemerken eerder al in de Bontvrijlijst van Bont voor Dieren werden opgenomen? Check het op hun site. De ontwikkeling in de modebranche is een mijlpaal voor dieren, mensen én milieu. Een goed besluit, als je het mij vraagt.

lose-yourself-in-damaris39-world-1458651140

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.