Netflix lanceert Beat Bugs: Tekenfilmserie met de muziek van The Beatles

Nu aan het lezen

Netflix lanceert Beat Bugs: Een tekenfilmserie met de muziek van The Beatles

Netflix lanceert Beat Bugs: Een tekenfilmserie met de muziek van The Beatles

De beslissingen over wat voor series Netflix produceert worden onder meer ingegeven door keiharde data. Wat scoort er bij welke doelgroep? Zo kwam het bedrijf ooit op het idee om te beginnen met een politieke dramaserie: House of Cards, en zijn er inmiddels tientallen succesvolle series gemaakt. Soms voor hele specifieke doelgroepen. De nieuwste aanwinst van Netflix is weer een hele slimme: een tekenfilmserie, die ook leuk is voor volwassenen, genaamd Beat Bugs.

Nu zijn er natuurlijk al veel vaker cartoons voor volwassenen of voor een brede doelgroep gemaakt. Bij Beat Bugs zit het echter net even anders. De serie met insecten in de hoofdrol draait namelijk om de muziek van The Beatles. De muziek uit de jeugd van de huidige generatie opa’s en oma’s dus!

Bekende artiesten als P!nk, Aloe Blacc, Robbie Williams, Eddie Vedder en Sia hebben bekende Beatles-tracks opnieuw ingezongen. Hiermee hoopt Beat Bugs een echte familieserie te worden!

De serie bestaat uit 13 aflevering van ieder 24 minuten, die sinds dit weekend allemaal online staan. In elke aflevering zitten twee nummers verwerkt, waaronder de klassiekers ‘Help’, ‘Come Together’ en ‘Lucy in the Sky With Daimonds’. Hoe die laatste wordt gebruikt in het verhaal? Dat moet je zelf maar even gaan bekijken

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.