Zien: De Familie Claus is eerste Vlaams-Nederlandse Kerstfilm op Netflix

Nu aan het lezen

Zien: De Familie Claus is eerste Vlaams-Nederlandse Kerstfilm op Netflix

Zien: De Familie Claus is eerste Vlaams-Nederlandse Kerstfilm op Netflix

Nu Halloween achter de rug is, begint voor veel mensen het Kerstgevoel al op te komen. Gelukkig staan er al wat eerste Kerstfilms op de diverse streamingdiensten en komen er in december ongetwijfeld nog weer een hoop bij. De meeste daarvan zijn echter Engelstalig. Behalve één van de nieuw te verschijnen films van Netflix: De Familie Claus.

De Familie Claus is de eerste Vlaams-Nederlandse Kerstfilm op Netflix. De film vertelt het verhaal van Jules Claus en zijn familie, die het behoorlijk zwaar hebben gehad. De vader van Jules overleed een jaar eerder namelijk, waardoor Jules nu niets meer met Kerst te maken wil hebben. Wel houdt hij van speelgoed en de speelgoedwinkel van zijn grootvader, waar hij veel van zijn vrije tijd doorbrengt.

Op een dag vindt Jules een magische sneeuwbol die hem naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen. En tijdens één van die reizen ontdekt Jules wel iets heel bijzonders: zijn eigen opa is de Kerstman! Jules ontdekt dat de traditie al jaren in de familie zit en nu zijn vader er niet meer is, heeft zijn opa de rol weer op zich genomen.

De grootvader van Jules breekt echter zijn been, waarop Jules besluit hem te helpen. Maar voordat hij het Kerstgevoel met iedereen kan delen, moet hij eerst zelf weer leren om van deze prachtige tijd te genieten.

Release in december

Aangezien deze film de eerste Vlaams-Nederlandse Kerstfilm van Netflix is, zit de film natuurlijk vol met acteurs die we in de Lage Landen wel kennen. Jan Decleir (Karakter, De zaak Alzheimer) speelt bijvoorbeeld grootvader, en Mo Bakker (Niet Schieten, Zie Mij Graag) speelt Jules. Verder spelen in de film onder meer Stefaan Degand, Eva van der Gucht, Josje Huisman en Bracha van Doesburgh mee.

De Familie Claus verschijnt op 7 december op Netflix.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.