Dít moet je weten over de eerste Nederlandse Netflix Original film

Nu aan het lezen

Dít moet je weten over de eerste Nederlandse Netflix Original film

Dít moet je weten over de eerste Nederlandse Netflix Original film

Het is al even bekend dat Netflix meer wil investeren in het maken van lokale producties. Dat wil zeggen dat we niet alleen maar de Amerikaanse films en series hoeven te verwachten op het streamingplatform. De verandering is al duidelijk te zien, want het aanbod van Spaanse series was misschien nog nooit zo groot.

En ook in Nederland wordt er flink aan de weg getimmerd, met als voorbeeld natuurlijk de Nederlands-Belgische hitserie Undercover.

Netflix Original film

Daar gaat nu nog meer verandering in komen. Naast de Nederlandse serie, staat er ook een Netflix Original film op de planning. Het script voor deze film ligt in handen van niemand minder dan Shady El-Hamus en Jeroen Scholten van Aschat. Die eerder al een Gouden Kalf wonnen voor het scenario van de film De Libi.

In deze film zien we acteurs Bilal Wahib, Daniël Kolf en Oussama Ahammoud in de hoofdrol. De drie jongens zijn op zoek naar dé manier om een nachtclub in Amsterdam binnen te komen, om daar vervolgens de meisjes van hun dromen te ontmoeten. Maar daar gaat natuurlijk wel een hoop aan vooraf.

Nieuwe film

Volgens schrijvers van het script zal de volgende film een komisch crimedrama worden. “Het verhaal gaat over een jonge hiphopartiest en zijn obsessie met status en succes. Het wordt een film over identiteit, zowel online als offline. Maar ook over zijn gevecht met de sociale media, die hem natuurlijk kunnen maken of breken.”

Hoe de film gaat heten, is nog niet bekend. En we zullen ook nog even geduld moeten hebben met wie we in de cast zullen terugzien.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.