De 12 beste kerstfilms voor de feestdagen - Vance

Nu aan het lezen

De 12 beste kerstfilms voor de feestdagen

De 12 beste kerstfilms voor de feestdagen

Kerst is hét moment om lekker bij elkaar te kruipen op de bank. Met je buikje rond van het kerstdiner is het tijd om even goed te relaxen. Trek je onesie of kersttrui aan en ga er eens heerlijk voor zitten. Wij zochten voor jou de leukste, foutste en meest klassieke feelgood-kerstfilms uit die je op Netflix kunt vinden.

1. Miracle on 34th Street

Zou jij een vreemde man geloven als hij zei dat hij de échte kerstman is? In de klassieker Miracle on 34th Street raken Dorey Walker en haar dochter Susan bevriend met een kerstman in een warenhuis. Susan is haar geloof in de kerstman verloren, maar kerstman Kris Kringle geeft het meisje weer hoop. Een warme kerstfilm zoals het hoort: cheesy, met een heerlijke dosis romantiek en het gevoel dat alles uiteindelijk goed komt.

De originele versie werd opgenomen in 1947, maar wij kennen vooral de remake uit het jaar 1994. Met regisseur Les Mayfield, en de man achter de BBC-stem, Richard Attenborough, in de hoofdrol weet je zeker dat het goed zit. De rol van Susan wordt overigens gespeeld door een jonge Mara Wilson, die later vooral bekend werd door haar hoofdrol in de film Matilda. Beide versies zijn te vinden op Netflix.

2. Shrek

Niet alleen de eerste Shrek film, maar ook deel twee en drie zijn deze kerst op Netflix te zien. Wie kent het verhaal van dit groene wezen niet? Hij begint als een kwaadaardig en chagrijnig monster dat er zijn werk van maakt om mensen te laten schrikken. Tot de groene Shrek (Mike Myers) een prinses (Cameron Diaz) ontmoet die al het goede in hem naar boven brengt. Tel hier een hilarische pratende ezel (gespeeld door Eddie Murphy) bij op en je kerstavond is helemaal compleet.

3. El Camino Christmas

De kerst begint niet zo gemoedelijk voor een groep mensen dat vast wordt gehouden in het fictieve plaatsje El Camino, Nevada. We volgen de avonturen van een politieman, journalist, alleenstaande moeder, een dronkenlap en een auto drifter terwijl zij de kerst ervaren die zij nooit aan hadden zien komen. Een hilarische vertelling van een reeks gebeurtenissen die helemaal fout gaan. Om het kerstgevoel compleet te maken, speelt zelfs Tim Allen een rol in de film, ook bekend als dé kerstman uit de film The Santa Clause.

4. Bad Santa

De kerstman is niet altijd zo aardig als je denkt. Oplichter Willie (Billy Bon Thornton) neemt deze kerst de rol van de kerstman op zich als hij samen met zijn assistent-dief Marcus (Tony Cox) langs warenhuizen gaat om deze te bestelen. Blijven de oplichters hun duistere werk voort zetten, of kiezen zij uiteindelijk voor het goede pad?

5. Dreamworks Holiday Classics

Gooi alle Dreamworks klassiekers op één hoopje, voeg hier het kerstfeest aan toe, en je weet dat je hét recept hebt voor een perfecte avond. In deze serie specials krijgen de films van Shrek, Madagascar en Dragons een kersttintje. De films zijn alles wat je zou verwachten van Dreamworks en meer. Uitermate geschikt voor een familieavond én geschikt voor alle leeftijden.

6. Alice Through the Looking Glass

We kennen allemaal het verhaal van Alice in Wonderland, maar hoe gaat het verder? In Alice Through the Looking Glass keren wij terug in de wondere wereld van Wonderland om de Mad Hatter te helpen. Lukt het Alice een einde te brengen aan het regime van de boze koningin?

7. Sleepless in Seattle

Als je gek bent op romantische komedies, is deze film uit 1993 toch wel een van de grootste klassiekers die je gezien moet hebben. En dat is niet gek met een regisseuse als Nora Ephron, bekend van When Harry Met Sally, en sterren als Meg Ryan en Tom Hanks. We kijken mee terwijl Jonah op de radio een oproep doet voor zijn vader, die sinds kort weduwnaar is. Wat volgt is een typisch jaren ’90 film die zoetsappig is, maar ook onvergetelijk.

8. A Very Murray Christmas

Nog nooit eerder zagen wij zo veel sterren in één film. Het is dan ook niet elke dag dat de legendarische Bill Murray je vraagt om mee te spelen in zijn musicalfilm. Verwacht vooral grote namen als George Clooney, Miley Cyrus en Chris Rock, en kijk mee terwijl Murray de uitdaging gaat om gasten te verzamelen voor zijn show in een ondergesneeuwd New York.

9. A Christmas Prince

Kerst is het moment om te zwijmelen bij de meest cliché films die jij je kunt bedenken. A Christmas Prince is hier het perfecte voorbeeld van. Het doet meteen denken aan Princess Diaries, maar dan in een journalistiek jasje. We volgen journaliste Amber terwijl zij de opdracht krijgt om undercover verhaal te toen van de prins van Moldavië. Tijdens haar ontmoeting met de prins slaan er meteen vonken over. Een prinsheerlijke kerstfilm voor een romantische kerstavond.

10. The Pursuit of Happyness

Chris Gardner is het toonbeeld van doorzettingsvermogen. Zijn vrouw verlaat hem, hij heeft geen baan en belandt uiteindelijk samen met zijn zoontje op straat. Gardner weet uiteindelijk vanuit niets een leven op te bouwen en geeft nooit, maar dan ook nooit op. Een prachtige film over een vader (Will Smith) en zoon (Jaden Smith) die zich door geen tegenslag laten weerhouden. Een ontroerend en inspirerend verhaal dat laat zien waar het leven om draait.

11. Soof

Niets schreeuwt feelgood als eten, liefde en een heerlijke dosis humor. Wij volgen Soof terwijl zij tussen het opvoeden van haar puberdochter en tweelingzoons, en haar immer afwezige man in probeert een cateringbedrijf te runnen. De passie is ver te zoeken, tot zij aandacht krijgt van een opvallende televisiepersoonlijkheid. Opeens staat haar leven op z’n kop. Een echte must-see voor een gezellige kerst.

12. The Night Before

Het beste deel aan kerst is niet de cadeaus of de vele kerstversieringen, maar alle feestjes die je af kunt gaan. De drie mannen Ethan (Joseph Gordon-Levitt), Isaac (Seth Rogan) en Chris (Anthony Mackie) maken er dan ook een uitdaging van om de beste kerstborrels te af te gaan. Zie het als een kruising tussen Wedding Crashers en The Hangover met een hilarisch kersttintje. Lachen, gieren, brullen gegarandeerd.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.