Deze tienjarige drag queen geeft zijn ongeremde LGBTQ-advies voor de feestdagen - Vance

Nu aan het lezen

Deze tienjarige drag queen geeft zijn ongeremde LGBTQ-advies voor de feestdagen

Deze tienjarige drag queen geeft zijn ongeremde LGBTQ-advies voor de feestdagen

Niets schreeuwt SLAY als een tienjarige drag queen die je advies geeft voor de feestdagen. Desmond is Amazing is nog niet eens van de basisschool af en nu al een icoon voor niet alleen de LGBTQ gemeenschap, maar voor ons allemaal.

De jonge Desmond wist al de harten van Drag Race queen Sasha Velour, The Unbreakable Kimmy Schmidt’s Tituss Burgess en de legendarische RuPaul te overwinnen. Hij is de definitie van fierce in alles wat hij doet: van zijn over-de-top outfits tot een attitude waar je ‘u’ tegen zegt.

Advies voor de LGBTQ-jeugd

Mic vroeg de kleine drag queen om zijn ongeremde advies voor de LGBTQ-jeugd in aanloop naar de feestdagen. Speciaal voor het interview selecteerde Desmond een aantal uitbundige outfits, waaronder zijn ‘Ice Queen’ outfit, compleet met tiara en matchende eyeliner. Halverwege het gesprek wisselt hij, stijlicoon dat hij is, zijn ijzige outfit in voor een rode jurk met matchende bloemenkrans en lippenstift.

Style editor bij Mic, Evan Ross Katz, vraagt de jonge drag queen naar zijn advies voor LGBTQ-kinderen en jeugd die met de feestdagen terugkeren naar huis. Helaas zijn de feestdagen niet voor alle kinderen een feestelijk moment en worden queers vaak gepest of anders behandeld. Met het advies van Desmond weet iedereen van het kerstdiner een waar succes te maken. Is het bijvoorbeeld gewenst als mensen aan tafel over iemand als Donald Trump praten? “Zolang ze niets goeds over hem zeggen”, adviseert de kleine queen. Ook laat hij weten dat haters geen aandacht verdienen, en nooit zo ‘jolly en holly’ zullen zijn als degene die gepest wordt. In de woorden van Desmond: “Be yourself, always”.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.