Kerstliefhebbers opgelet: eerste Nederlands- Vlaamse Kerstfilm op Netflix

Nu aan het lezen

Kerstliefhebbers opgelet: Netflix brengt eerste Nederlands- Vlaamse kerstfilm uit

Kerstliefhebbers opgelet: Netflix brengt eerste Nederlands- Vlaamse kerstfilm uit

Zit je de dagen al af te tellen voordat het Kerst is? Heb je de kerstspullen nog nét niet van zolder gehaald en weet je nu al precies hoe je de kerstboom dit jaar gaat versieren? Dan ben je vast blij met het nieuws dat Netflix de eerste Nederlands- Vlaamse kerstfilm uitbrengt: De Familie Claus.

Hoe kan het ook anders, zal deze film in december 2020 voor ons al te zien zijn. De wereldwijde release gebeurt pas in 2021, meldt de streamingdienst.

Kerstfilm: De Familie Claus

De film is geregisseerd door Matthias Temmermans, bekend van o.a. Mega Mindy. De Belgische acteur Jan Decleir is te zien als Noël Claus. Verder spelen Pommelien Thijs (Ella), Sien Eggers (Jet), Bracha van Doesburgh (Suzanne), Stefaan Degand (Elf Holger) en Mo Bakker (Jules Claus) in de film.

De film heeft een prachtig kerstverhaal, verpakt in een nieuw jasje. Het gaat natuurlijk over de familie Claus, waarin Jules Claus helemaal niet van Kerstmis houdt. Na het overlijden van zijn vader vorig jaar, wil hij gewoon niets meer te maken hebben met de zogenaamde ‘mooiste tijd van het jaar’. Als zijn moeder aan het werk is, is Jules het liefst te vinden in de speelgoedwinkel van zijn grootvader.

Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol die hem op een bijzondere wijze naar de verste uithoeken van de wereld brengt. Tijdens dit avontuur ontdekt hij iets verbazingwekkends: niemand minder dan zijn eigen grootvader is de enige echte kerstman! De traditie blijkt al jaren in de familie te zitten. En nu Jules’ vader er niet meer is, heeft zijn grootvader de taak weer op zich genomen. Jules besluit zijn grootvader te helpen wanneer die zijn been breekt. Maar daarvoor moet hij wel leren om weer van het mooiste feest ter wereld te houden.

Als dat geen geweldige film is om van te genieten tijdens de feestdagen, dan weten wij het ook niet meer.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.