Tafel dekken doe je zo: vijf styling tips voor een magisch kerstdiner - Vance

Nu aan het lezen

Tafel dekken doe je zo: vijf styling tips voor een magisch kerstdiner

Tafel dekken doe je zo: vijf styling tips voor een magisch kerstdiner

Word jij ook zo jaloers van al die prachtig gedekte tafels op Pinterest en Instagram? Fear not! Jij kan ook heel makkelijk een magische dinertafel creëren met een paar simpele trucs. Wil je die extra shine geven aan je kersttafel? Volg dan de volgende vijf stappen en je hebt in een mum van tijd een insta-waardige dinertafel.

1. Pronkstuk

Zet een mooi pronkstuk in het midden van je tafel. Zo ziet je diner er meteen feestelijk uit. Dit kunnen bijvoorbeeld een stel mooie kaarsen zijn zodat je diner romantisch verlicht is. Maar wat de meeste indruk maakt is een prachtig bloemstuk of een aantal kersttakken. Het geeft je tafel niet alleen kleur, maar doet je ook even in de natuur wanen.

Kerst

2. Versier je bestek

Je legt elke dag al je vork aan de linkerkant en je mes aan de rechterkant. Het is tijd om je mes en vork samen te binden in een leuk lintje. Dit kan uiteraard een mooie brede lint zijn of een schattig rood-wit touwtje zoals op de foto. Laat je creativiteit los gaan. Niets is te gek met kerst. Ok, bijna niets.

3. Naamkaartjes

Het kan niet onderschat worden: accessoires maken een diner. Door naamkaartjes op tafel te zetten geef je je kersttafel een persoonlijke touch én krijgen je gasten een speciaal gevoel. Daarnaast is het hartstikke leuk én mindful om even kaartjes in elkaar te knutselen. Simpel maar leuk!

4. Keep it simple

Om stress te voorkomen is het vooral belangrijk dat je je tafel simpel houdt. Gebruik niet te veel kleuren maar combineer bijvoorbeeld je witte servies met warme tinten als rood en goud. Ga ook niet helemaal over de top met accessoires en versiersels op je tafel, uiteindelijk is het wel belangrijk dat je eten er nog bij kan. Daarnaast is het ook fijn als je ruimte hebt om te eten en nog naar je overbuurman – of vrouw kunt kijken tijdens het diner.

5. Lekker goedkoop

Onthoud bij het doen van je inkopen dat een mooi gedekte tafel echt niet duur hoeft te zijn. Het servies en bestek heb je al (als het goed is), dus je hoeft alleen maar aan wat leuke servetjes, kaarsen en een pronkstuk te denken. Haal je kaarsjes bij de Aktion of de supermarkt, en koop je servetten niet bij Sissy Boy (mag wel hoor) maar bij de Hema of Xenos. Het zal je verbazen hoeveel winkels leuke christmas goodies hebben, je hoeft hier echt niet diep in je portemonnee voor te graven.

Kerst

Alle producten op de foto’s zijn verkrijgbaar bij de HEMA. 

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.