Kesha post statement over geestelijke gezondheid tijdens de feestdagen

Nu aan het lezen

Kesha post powerstatement over geestelijke gezondheid tijdens de feestdagen

Kesha post powerstatement over geestelijke gezondheid tijdens de feestdagen

Na een aantal jaren volledig afwezig te zijn geweest, was popster Kesha in 2017 weer terug. In juli releasde ze haar persoonlijke single Praying over de laagste momenten in haar leven en hoe die de inspiratie vormden voor haar eerste lied in bijna vier jaar.

De zangeres kampte met een eetprobleem en depressie en ging hiervoor in therapie. De feestdagen zijn een moment waarop ze van zich laat horen want: “De feestdagen horen het meest feestelijke en leuke deel van het jaar te zijn, maar soms kan het snel een stressvol en emotionele tijd worden”, begint Kesha haar thread over geestelijke gezondheid tijdens de feestdagen.

Routine

“Al die plannen en verwachtingen van plezier kunnen lastiger blijken dan dat ze klinken. Dit is zeker waar voor alle mensen onder ons die worstelen met psychische problemen – of dat nu depressie, angsten, verslaving of een andere uitdaging is. De feestdagen breken je routine.. En dat kan je doen wankelen.”
De thread die Kesha deelde, is de volledige tekst van een artikel dat ze schreef voor Time in november. De kern van het verhaal: het is oké als je niet staat te springen van geluk zodra de feestdagen (en verplichtingen) zich aandoen. Neem tijd voor jezelf, en probeer niet iedereen te pleasen. Niet alleen omdat dat onmogelijk is, maar ook omdat je het allerleukste gezelschap bent als je jezelf op één zet.
Vrouwen, kinderen en je eigen gezondheid first dus.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.