Twitter heeft gesproken: Taylor Swift is niet de 'baddest bitch' in town

Nu aan het lezen

Twitter heeft gesproken: Taylor Swift is niet de ‘baddest bitch’ in town

Twitter heeft gesproken: Taylor Swift is niet de ‘baddest bitch’ in town

Ene Nutella stelde drie weken geleden een retorische vraag op Twitter: ‘Noem een ‘bitch’ die ‘badder’ is dan Taylor Swift’, opperde ze.

De Taylor Swift-fan had vast niet verwacht dat drie weken later haar tweet viral zou gaan en mensen zeer inhoudelijke reacties zouden geven, resulterend in zo’n 7000 comments.

Thread

De Twitter-thread werd al gauw een geschiedenisles over de meest bewonderenswaardige vrouwen ter wereld, variërend van vrouwenrechtenactivisten zoals Malala Yousafzai tot schrijfsters Jane Austen en Virginia Woolf.

Taylor Swift’s recente album Reputation is het best verkochte album van het jaar geworden in de VS, met zo’n 1.23 miljoen verkochte albums binnen een week. Haar heroïsche status als artiest is echter niet zo groot dat er naast Swift geen ruimte is voor andere, ‘baddere’ bitches bewijst Twitter.

Kritiek

De meeste mensen vinden de thread geweldig. Toch is er ook kritiek op de manier waarop het internet losgaat op Taylor Swift. Chelsea Fagan schrijft: “Ik ben blij dat iedereen verhalen deelt over deze krachtige, fantastische vrouwen, maar de mate waarop we hebben besloten dat het oké is om Taylor Swift als een soort veilige ‘culturele boksbal’ te gebruiken is werkelijk te grof voor woorden.”

Een andere Twitteraar is het hiermee eens. Zij noemt Taylor Swift een goed rolmodel en vindt het delen van de verhalen over krachtige vrouwen, belangrijk. “Toch zou het beter zijn als we elkaar op een meer constructieve manier bekritiseren en positieve manieren vinden waarop we deze verhalen brengen.”

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.