Bespaar data op je iPhone dankzij de Facebook Lite app - Vance

Nu aan het lezen

Bespaar data op je iPhone dankzij de Facebook Lite app

Bespaar data op je iPhone dankzij de Facebook Lite app

Ben je een grootgebruiker van Facebook en gaat je data voornamelijk aan deze app op? Dan hebben we goed nieuws voor je. Want ook voor iPhone is er een nieuwe Facebook app uitgebracht. Deze Facebook Lite is een stuk zuiniger in dataverbruik dan de normale Facebook-app. Daarnaast verbruikt het ook nog eens een stuk minder batterij. In andere landen was deze Lite-app al enige tijd beschikbaar, nu kunnen we hier in Nederland eindelijk ook gebruik van maken.

Facebook Lite

Hoe dit precies werkt? De app neemt veel minder ruimte in op je telefoon omdat deze in plaats van 250 MB slechts 10 MB inneemt. In deze Lite-versie zijn de emoji’s versimpeld en spelen video’s niet meer automatisch af. Ook worden de video’s in een lagere resolutie weergegeven.

Het is met deze app wel nog mogelijk om foto’s en video’s te uploaden. Over het algemeen ziet deze app er een stuk simpeler uit dan de normale Facebook-app. Wel blijkt het scrollen iets minder soepel te gaan.

Toch is de Lite versie van de app niet voor iedereen een geschikte uitkomst. De twee-traps-authenticatie werkt alleen via sms en als je de app vooral gebruikt als beheerder van een pagina, dan kun je waarschijnlijk toch beter de normale Facebook-app gebruiken. Het is met Facebook Lite namelijk niet mogelijk om uitgebreide statistieken te bekijken.

Facebook Messenger

Hoewel de Messenger Lite-app wel al een tijdje voor Android beschikbaar is, ontbreekt deze nog in Nederland. Degenen die hoopten om ook berichten te kunnen sturen via de Facebook Lite-app, moeten we helaas teleurstellen. Facebook lijkt wel vast te blijven houden aan een aparte Messenger-app. Er zit wel een Messenger-knop in de Lite versie, maar deze stuurt je gewoon naar de Messenger-app.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.