Instagram geeft je meer controle over het delen van jouw data - Vance

Nu aan het lezen

Instagram geeft je meer controle over het delen van jouw data

Instagram geeft je meer controle over het delen van jouw data

Instagram heeft in een blogpost duidelijk gemaakt dat zij gebruikers meer controle willen geven over het delen van hun gegevens aan derden. Gebruikers moeten voortaan zelf aan kunnen geven met welke apps van derden zij data willen delen.

Controle

Na een nieuwe update is het voor Instagram gebruikers mogelijk om zelf te kiezen welke apps en websites je toegang geeft tot bepaalde informatie. Dit gaat om bijvoorbeeld het delen van gepubliceerde foto’s of je profielpagina. Zo wordt het ook makkelijker om foto’s of video’s vanuit Instagram zelf te delen op een andere website.

Het maakt het voor Instagram gebruikers makkelijker om te bepalen met welke andere websites of apps zij hun data willen delen. Daarnaast zal Instagram beter uitleggen welke informatie deze ‘derden partijen’ dan precies kunnen in zien.

instagram controle

Gedeelde data

Nieuwsgierig geworden welke data jij via Instagram deelt met derden? Er is een simpele manier om erachter te komen bij welke diensten je bent aangemeld via Instagram. Ga naar je profielpagina in de app en klik op het menu. Hier kies je voor ‘instellingen’ en ga je naar ‘beveiliging’. Hier vind je ‘Apps en websites’ en vind je precies welke diensten dit zijn.

Deze nieuwe functie zal voor iedereen beschikbaar worden in het komende halfjaar.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.