Instagram update verwijdert volg-tabblad en voegt donkere modus toe

Nu aan het lezen

Instagram update verwijdert volg-tabblad en voegt donkere modus toe

Instagram update verwijdert volg-tabblad en voegt donkere modus toe

Instagram heeft een nieuwe update gekregen en dat zorgt voor een aantal verrassende vernieuwingen. Sinds de nieuwste update van iOS, de dertiende welteverstaan, is het voor de mensen met een iPhone een stuk makkelijker om voor de donkere modus te kiezen. Een optie die voor Android-gebruikers al veel langer mogelijk was. Wanneer je de donkere modus op je iPhone gebruikt, zijn alle in-apps ook automatisch donker.

Donkere modus

Bij Instagram was dit nog niet het geval, tot nu. De nieuwste versie van Instagram heeft namelijk ook eindelijk een donkere modus-optie. Bij deze optie worden de witte tinten omgewisseld voor een donkerdere kleur, waardoor de app minder licht geeft wanneer je deze in het donker gebruikt. Ook de batterij lijkt hierdoor langer mee te gaan.

Volg-tabblad

Een andere verrassing is de verdwijning van het volg-tabblad. Waar je voorheen nog kon zien welke foto’s er geliked werden door de mensen die jij volgt, is dat nu niet meer mogelijk. Hier kun je voortaan alleen nog je eigen activiteiten bekijken.

Het bleek dat veel mensen niet eens wisten dat het mogelijk was om de activiteiten van anderen te bekijken. Andere gebruikers waren verrast om het feit dat anderen hun likes in de gaten konden houden. Als je het zo gaat bekijken, is het natuurlijk ook best vreemd dat we dit van anderen kunnen zien. Want wat is de toegevoegde waarde daar nu eigenlijk van?

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.