De nieuwe functie op Instagram overtreft nu al je stories: maar hoe werkt het?

Nu aan het lezen

Deze nieuwe carrousel-functie op Instagram overtreft nu al je stories: maar hoe werkt het?

Deze nieuwe carrousel-functie op Instagram overtreft nu al je stories: maar hoe werkt het?

Je zou denken dat we met de komst van Instagram Stories en livevideo zijn voorzien in onze film-current-mood-this-is-what-I-do-right-now-crazy-with-bae-and-friends behoefte.

Niets is minder waar. Instagram voelt dat we hongerig zijn naar méér. Meer foto’s en video’s die het daglicht wel langer dan 24 uur kunnen verdragen, bijvoorbeeld.

Slideshow

Vanaf vandaag kan je meerdere foto’s en video’s in één post delen op Instagram. Het grootste probleem dat hiermee wordt opgelost: je hoeft niet langer de beste foto of video te kiezen van je citytrip of werkdag in een willekeurig hip flexkantoor. De functie is gedoopt tot Instagram-caroussel omdat je in één ‘normale’ post tot zo’n tien video’s en foto’s kunt uploaden. Stippen en kijken maar!

Het kan zijn dat de update, die de komende weken internationaal wordt uitgerold, bekend voorkomt. Dat komt doordat je in een Instagram story ook de optie hebt foto’s met bewegende beelden af te wisselen. Het verschil met je story is dat je nu ‘gewone’ foto’s en video’s upload waardoor de kwaliteit vele malen hoger is. Daarbij kan je elke gewenste foto uit je bibliotheek halen, en niet alleen die van de laatste 24 uur. En ze blijven ook nog eens onbeperkt bewaard.

Hoe werkt het?

Goed, nu we deze functie willen is het wel prettig te weten hoe we ermee uit de voeten kunnen. Het goede nieuws: carrousel is oersimpel. Nadat je een foto hebt geüpload, zie je een klein vierkant icoontje rechtsonder de afbeelding. Zodra je hier op klikt kan je negen andere foto’s of video’s toevoegen in diezelfde post. Als je een echte Insta-Fluencial bent, kan je ook Boomerang-clipjes toevoegen als ze al in je telefoon-bibliotheek stonden.

Om de volgorde van je carrousel aan te passen, moet je de foto indrukken, vasthouden én vervolgens verslepen. Voor filters geldt: je kan zowel al je selecties voorzien van een mooi laagje, of per foto je artistiek los laten.

Zodra je foto is geplaatst, zullen je vrienden zien dat het gaat om meerdere foto’s en video’s. Te herkennen aan de blauwe puntjes onderaan je post. Swipe links, rechts, op en neer. Enige maatregel die je moet treffen: zorg ervoor dat je de laatste update hebt gehad. Then you’re ready to rumble. 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.