Groeien op Instagram? Zo kom je op de 'Instagram Explore' pagina

Nu aan het lezen

Groeien op Instagram? Zo kom je op de ‘Instagram Explore’ pagina

Groeien op Instagram? Zo kom je op de ‘Instagram Explore’ pagina

Als zelfstandig ondernemer is het verstandig om jezelf zichtbaar te maken. Tegenwoordig is dat niet heel moeilijk meer dankzij de vele soorten social media die ingezet kunnen worden. Een social media-platform dat hierin natuurlijk niet kan ontbreken, is Instagram. Het wordt door een hoop gebruikers zowel privé als zakelijk ingezet. Niet gek, want je kunt hier echt wel wat uithalen.

Instagram

Hoewel het voorheen schijnbaar een stuk makkelijker was om een groot aantal volgers te krijgen op dit platform, is dat tegenwoordig een ander verhaal. Instagram is er hard mee bezig om alle nepaccounts te stoppen. Bots die ingezet konden worden om likes te genereren, werken inmiddels niet meer.

Als je echt wilt groeien op The Gram, zul je het dus anders aan moeten pakken. Naast het feit dat je natuurlijk ijzersterke foto’s plaatst die voorzien zijn van een scherp stukje tekst, spelen er nog meer factoren mee.

Explore pagina

Wie alles van zijn of haar volgers inmiddels wel gezien heeft, kan doorgaan naar de ‘Verkennen‘ pagina, in het Engels de Explore page genoemd. Hierin krijg je foto’s en video’s te zien van accounts die jij niet volgt, maar die je waarschijnlijk wel interessant vindt. Deze pagina wordt tenslotte op basis van jouw interesses in elkaar gezet.

Als jij als Instagrammer op zoek bent naar een nieuw publiek, dan is dit natuurlijk dé plek om gevonden te kunnen worden. Maar hoe kom je daar dan? Allereerst: vergeet zelf ook niet af en toe een kijkje te nemen op de Instagram Explore pagina, want zo kom je er al snel achter wat wel of niet werkt.

Doelgroep

Allereerst is het van belang om te weten wie je doelgroep is. Verkoop jij hondenspeeltjes en wil je via Instagram meer naamsbekendheid creëeren? Dan ga je natuurlijk op zoek naar hondeneigenaren die hierin geïnteresseerd zijn.

Als je je doelgroep eenmaal gevonden hebt, zullen de likes binnenstromen. Maar helaas is dat niet genoeg. Instagram wil meer zien, het liefst reacties of opgeslagen berichten. Wordt jouw bericht door een hoop gebruikers opgeslagen? Dan word je hier als het ware voor beloond door Instagram: je bereik zal op deze manier groter worden.

Hashtags

Een random bericht plaatsen, heeft vaak maar weinig effect. Want hoe zullen de mensen die jou niet volgen dit dan vinden? Maak daarom altijd gebruik van hashtags die bij jouw profiel passen. Een andere goeie optie is gebruik maken van locaties, ook hiermee zul je sneller in het overzicht van iemand anders terecht komen.

Bewegend beeld

Tot slot is het goed om af te wisselen met bewegend beeld, naast de ‘standaard’ foto’s die je plaatst. Als je zelf een kijkje neemt op de Instagram Explore pagina, zul je een hoop video’s tegenkomen. Deze werken goed, mensen blijven tenslotte plakken. En dat is precies wat je wilt!

Dus: breng je Insta game naar een hoger level en zorg ervoor dat je op die Explore pagina terecht komt!

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.