Dit is de beste anti-Trump kunst

Nu aan het lezen

Dit is de beste anti-Trump kunst

Dit is de beste anti-Trump kunst

Zondag was het nog de beurt aan 100 naakte vrouwen. Voorzien van een ronde spiegel en niets om het lijf, verwelkomden ze Donald Trump de dag voor de kick-off van de Republikeinse Nationale Conventie in Cleveland.

Kunstenaar Spencer Tunick staat bij zonsopgang op een ladder terwijl hij een camera richt op de vrouwen waarvan één zelfs helemaal uit België is gekomen. Hij veegt het zweet van zijn voorhoofd en roept: ‘We houden van jullie! Dit is prachtig!’, terwijl hij foto’s neemt voor zijn kunstinstallatie Everything She Says Means Everything.

Trots

Vrouwen van alle soorten en maten deden vrijwillig hieraan mee, schrijft Esquire. Sommigen om een boodschap af te geven aan Trump en zijn vrouwonvriendelijke uitspraken en anderen omdat ze een kans zien trots hun naakte lichamen te presenteren.

Het is niet het eerste kunstinitiatief dat wordt gevoed door uitspraken – of het kapsel en pruillipje – van de Republikeinse politicus en zakenman. De parade van Donald Trump door het media landschap heeft kunstenaars geïnspireerd op een manier die niet eerder voorkwam in de recente geschiedenis.

Paper Mag keert zich tegen Trump en de chaos die hij creëert in de Verenigde Staten en focust zich liever op de creatieve input dat het oplevert. Het medium presenteert daarom de meest absurde scenes gemaakt door artiesten en deelt de meest waardevolle met de rest van de wereld.

Seks Monster

Misschien zijn het de kleine handen en het machogedrag die hij gebruikt om zijn anatomische tekortkomingen te compenseren, schrijft Paper. Of misschien is het de stroom aan vulgariteit die we inmiddels kennen van een overrijpe man in zijn zeventiger jaren. Welke reden dan ook; Trump is een evenbeeld van een erotische fantasie verandert in een nachtmerrie. Mede hierom is hij uitgewerkt als een wel heel schamper bedeelde sekspop door Saint Hoax:

980x

Ook werd Trump gegoten in de vorm van een heuse butt-plug.

980x-1

Zijn portret werd geschilderd met menstruatiebloed door Sarah Levy:

980x-2

Een micro-penis leek passend, aldus kunstenaar Ilma Gore die door een Trump supporter in elkaar werd geslagen.

980x-3

Trump is zelfs samengesteld uit zo’n 500 penissen, het werk van HomoPower:

980x-4

Wellicht het meest opvallende van alle werken is het enthousiasme waarmee hij zoent met prominente leiders in de wereld van Boris Johnson in Bristol om te waarschuwen voor Brexit…

980x-5

Tot een flirt met Poetin op een café in Litouwen.

980x-6

Beide kunstwerken zijn een referentie naar een beroemde broederlijke kus in 1979 tussen Leonid Brezhnev en zijn Oost-Duitse tegenhanger Erin Honecker, opgeschilderd door Dmitri Vrubel op de Berlijnse muur.

Philip Kremer maakt veel werk van het ‘beest dat het kapsel van Trump heet’, en werd zelfs van Instagram gekickt door onderstaand kunstwerk.

980x-7

Design Crowd sponsorde een digitale manipulatie wedstrijd met als doel de politieke horror van Trump te verwerken in cinematische horror. Het resultaat waren veel enge werken, waaronder deze scene uit The Shining:

980x-8

Achter deze (greep) uit de Trump-shame collectie van Paper Mag zit een serieuze kern: onderaan het artikel roept het medium mensen op om Trump kunst op te sturen. “En onthou dat hoewel het je recht is om Trump op welke manier dan ook belachelijk te maken, het je plicht is om tegen hem te stemmen.”

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.