Met dit breipatroon kun je je eigen roze Pussyhat breien - Vance

Nu aan het lezen

Met dit breipatroon kun je je eigen roze Pussyhat breien

Met dit breipatroon kun je je eigen roze Pussyhat breien

Ruim een half miljoen betogers liepen afgelopen zaterdag mee in de mars op Washington voor vrouwenrechten. Velen van hen droegen daarbij een opvallende roze muts met twee poezenoortjes: The Pussyhat. Een initiatief van The Pussyhat Project, dat vrouwen over de hele wereld opriep om voor de protestacties in de VS en op andere plekken zelf een roze muts te breien als symbool voor vrouwenrechten.

Breipatroon Pussy Hat

De muts is nu al iconisch, en natuurlijk is het niet te laat om er deze week alsnog één te breien. Want vrouwenrechten blijven de komende tijd meer dan ooit belangrijk, ook tijdens de verkiezingen in ons eigen landje. Gelukkig staat het breipatroon van de Pussyhat gewoon online, via deze PDF kun je precies zien hoe je de muts in een avondje zelf in elkaar steekt.

Het is een vrij eenvoudig patroon van één lapje, dat je uiteindelijk dubbelvouwt om de muts te maken. Vind je het patroon toch te moeilijk, dan staat er op de website van The Pussyhat Project ook nog een ander, nóg eenvoudiger breipatroon. Er zijn op de site ook breipatronen te vinden voor roze poezenmutsen voor kinderen, huisdieren of een haakpatroon van de poezenmuts.

Geen idee waar je wol en breinaalden vandaan moet toveren? Onder andere de Action en Zeeman hebben op dit moment volop breinaalden en (roze) wol liggen, dus gauw naar de winkel. In de VS is de roze wol op sommige plekken inmiddels trouwens al uitverkocht, dus je moet er wel snel bij zijn. Wil je de Pussyhat Project de komende tijd blijven volgen, dan kan dat via Twitter of Facebook.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.