Help ik ben een startend ondernemer: hoe ga je om met alle onzekerheid? - Vance

Nu aan het lezen

Help ik ben een startend ondernemer: hoe ga je om met alle onzekerheid?

Help ik ben een startend ondernemer: hoe ga je om met alle onzekerheid?

In deze video-serie behandelen we de meest prangende vragen en onderwerpen die elke startende ondernemer tegenkomt. Van administratieperikelen tot je rol binnen een bedrijf: hierna weet jij weet wat je te doen staat zodra je de deuren van de Kamer van Koophandel binnenwandelt.

In aflevering 2 van Help ik ben een startend ondernemer spreken we vier jonge ondernemers over de onzekerheid die komt kijken bij het zelfstandig ondernemen. Een vast inkomen is niet gegarandeerd als je van opdracht naar opdracht leeft. Het gevolg: de ene maand verdien je misschien minder dan de ander.

Deze ondernemers vertellen dat het soms best lastig is, die wisseling. Maar het werk dat ze doen weegt daar zeker tegenop. En stiekem is het best motiverend, continu waakzaam zijn dat je genoeg werk en geld bijeen sprokkelt.

De starters bespreken in deze aflevering ook andere onzekerheden zoals de blauwe enveloppen van de Belastingdienst en wat te doen als je naast je onderneming ook een baantje neemt. Je kan het immers zo onzeker maken als je zelf wilt.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.