Cosmo's met Carrie: Sex and The City 3 lijkt er nu echt te komen

Nu aan het lezen

Cosmo’s met Carrie: Sex and The City 3 lijkt er nu echt te komen

Cosmo’s met Carrie: Sex and The City 3 lijkt er nu echt te komen

Remakes en vervolgwerken van filmklassiekers waren nog nooit zo in trek. Van de triljoenen superheldenfilms in de bioscoop tot Star wars 7, Bridget Jones 3 en zelfs The Blair Witch Project uit 1999: dit filmseizoen schreeuwt sequels.

Misschien is het de old school videotheek-vibe van Netflix of beantwoorden filmmakers genadeloos onze intense hang naar nostalgie. Ik kan er persoonlijk geen genoeg van krijgen. Want als iets fantastisch is, waarom zou je er dan mee stoppen?

Dat moeten de makers van Sex and The City ook hebben gedacht, hoewel lang werd gemeld dat er na deel 2 er absoluut geen vervolg zou komen.

Serieuze aanwijzing

De vrees: een stel vriendinnen op leeftijd zou het jeugdige karakter van de film en de doelgroep niet kunnen bekoren. Daarnaast is de kijker anno 2016 niet iemand die droomt van peperdure outfits en perfecte vrouwen met kick-ass carrières: de behoefte aan echtheid en imperfectie zoals in de serie Girls past meer bij deze tijd.

Toch lijkt het modewiel nu toch echt te keren en de hoop van menig Manolo Blahnik-fan te worden bevestigd. Sarah Jessica Parker (Carrie) liet namelijk zondag aan CBS weten dat er zeker potentie is voor een nieuwe film. En dat zou verder gaan dan ‘gesprekken’ en mijmeringen over een vers script.

Sarah Jessica Parker

Het idee voor een vervolg van de vier vriendinnen Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha, zou nog niet op tafel liggen maar ‘wel heel dichtbij zijn’, aldus de hoofdrolspeler met het gouden naamkettinkje. Een mysterieus maar hoopvol bericht: want hoewel de hele cast sinds al sinds de release van Sex and the City 2 (zes jaar geleden!) aangeeft in te zijn voor nog een avontuur op het witte doek, bleef SJP star – tot afgelopen weekend.

Sextalk over brunch

Haar eerdere mening ten opzichte van een vervolg kan te maken hebben met andere projecten. Sinds Sex and The City van de buis is, is de carrière van SJP niet bepaald in het slop geraakt. Dit in tegenstelling tot de successen van de andere castleden.

SJP’s nieuwe HBO serie Divorce ging 9 oktober in premiere. Hoewel de outfits nog steeds fijn zijn, is de stijl van de serie totaal anders dan SATC. Van eindeloze shopsessies en sextalk over brunch is dan ook geen sprake: het verhaal gaat over een gelukkig stel dat een lange scheiding doormaakt.

Timing

Naast de hoopvolle uitspraak van SJP, is er nog een andere aanwijzing voor een vervolg. Volgens Enews is 2018 het jaar dat HBO 20 jaar bestaat. Van een betere timing voor een nieuwe film is dus geen sprake. Wij zoeken alvast het recept van cosmo’s op en dromen zacht over de vele, vele outfits die langs zullen komen aan de lijven van deze New Yorkse vrouwen. Ooit, al moeten we er nog twee jaar op wachten.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.