Makers Gilmore Girls: "Een vervolgseizoen is niet ondenkbaar"

Nu aan het lezen

Maker Gilmore Girls geeft ons nieuwe reden waarom een vervolg niet ondenkbaar is

Maker Gilmore Girls geeft ons nieuwe reden waarom een vervolg niet ondenkbaar is

Het is bijna een jaar na de release van de miniserie Gilmore Girls A Year In The Life en we zijn nog steeds niet uitgesproken over die iconische laatste vier woorden.

Wat moesten we doen met een ENORME cliffhanger die ons een jaar geleden als slotscène in ons schoot werd geworpen zoals een stormachtige Lorelai zonder haar ochtendshot koffie?

Die laatste vier woorden die meer vragen opwierpen dan antwoorden gaven? Daar komt nu misschien een vervolg op.

Vervolg

De cast heeft al een paar hints laten vallen die onze Stars Hallow-minnenden harten simpelweg niet aankonden. Alexis Bledel (Rory) zei dat ze open zou staan voor een vervolg als de timing goed was. Scott Paterson (Luke Danes) zou in zijn voor een jaarlijkse reünie.

Lauren Graham (Lorelai) zei tot nu toe als enige ‘on record’ dat het misschien te riskant zou zijn, te gaan voor meerdere afleveringen. Er zou op die manier veel ruimte zijn voor teleurstelling, aldus de actrice die jarenlang de rol vervulde van een alleenstaande moeder in een dorpsstadje.

Aan het salarisstrookje zal het niet liggen: volgens Variety verdienen moeder en dochter uit de serie zo’n 750.000 dollar per aflevering.

Nieuwe samenwerking

Echter, de mogelijkheid van een terugkeer naar Stars Hollow is wederom aanzienlijk, dankzij de co-producer en schrijfster van de serie, Amy Sherman-Palladino. Palladino heeft zojuist een nieuwe deal gesloten met Amazon waarmee ze hint op nieuwe afleveringen van Gilmore Girls.

“We hebben een niche vrijgelaten voor ons met Amazon waarmee we zeggen dat als we het ooit willen doen, de meiden en wij samenkomen en we hebben een concept dat werkt, dan hebben we de vrijheid het te doen”, legde ze uit in een interview met RadioTimes.

Goed contact

De schrijfster en regisseur voegde daaraan toe dat toekomstige afleveringen onder de juiste omstandigheden zouden moeten worden gemaakt maar dat ze geregeld met castleden praat.

Ze zei in het radioprogramma vorige week nog te hebben geluncht met Lauren en Kelly (Bishop) en de week ervoor contact had met Alexis.

We houden je uiteraard op de hoogte over de vorderingen. En sequel of niet, zet Carole King met Where You Lead maar op replay. Geloof ons, dat doet niemand kwaad.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.