Netflix successerie The Get Down komt met tweede seizoen

Nu aan het lezen

Netflix-successerie The Get Down komt met tweede seizoen

Netflix-successerie The Get Down komt met tweede seizoen

Zodra iemand de vraag stelt ‘welke series kijk je’, kom je al gauw uit bij Netflix-toppers als ‘House of Cards’, ‘Orange is the New Black’ en ‘Narcos’. Terecht. Maar onder deze laag van prime ribs schuilt een lading aan nog heel wat meer moois.

Wat dacht je van ‘The Crown’, ‘The OA’ en één van de meest verrassende verborgen parels die terecht zeer aansloeg bij de release: Netflix-original ‘The Get Down‘ over het ontstaan van hiphop en de ondergang van disco in het New York van de jaren zeventig.

Culturele revolutie

Netflix maakt vandaag bekend dat het tweede deel van dit muzikale feest waarin het najagen van dromen centraal staat, vanaf 7 april beschikbaar is voor Netflix abonnees. Hurray!

Seizoen 2 begint een jaar na de gebeurtenissen die eerder te zien waren in Part 1. De geboorte van een nieuw muzikaal fenomeen in de Bronx is rising terwijl disco nog steeds wordt gedraaid in de nachtclubs. Wat betreft de personages, staan rapper Books en discozangeres Mylene middenin een culturele revolutie die de wereld op zijn kop zal zetten.

Liefde en creativiteit

De serie is bedacht door Baz Luhrmann die onder meer de films ‘Moulin Rouge!’, ‘Australia’ en ‘Romeo + Juliet’ regisseerde. Samen met muziekjournalist Nelson George begonnen zij tien jaar geleden aan ‘The Get Down’. Pas een jaar geleden verkochten ze de serie aan Netflix. Het is één van de duurste series ooit geworden: het prijskaartje van geloofwaardige hiphop in da hood: 120 miljoen dollar.

Volgens Netflix kunnen we verwachten dat de lovers volop deel worden van de veranderende wereld om heen heen. “Alleen creativiteit en liefde kan hen redden – en dat ze alles over hebben voor hun muziek…en elkaar.” Amen to that! 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.