Spoileralert: Meer details over nieuwe afleveringen Gilmore Girls bekend

Nu aan het lezen

Spoileralert: Meer details over nieuwe afleveringen Gilmore Girls bekend

Spoileralert: Meer details over nieuwe afleveringen Gilmore Girls bekend

Hoe komt het toch dat een aflevering Gilmore Girls voelt als de ultieme veilige deken? Een waaronder hartsvriendinnen floreren met ups en downs, outfits uit de jaren 90 hun terechte aandacht opeisen en er om de 5 minuten een (overduidelijk lege) XXL mok koffie wordt genuttigd.

giphy

De permanente herfst-staat van het fictieve stadje Stars Hollow heeft er ongetwijfeld mee te maken. De lucht oogt er fris, de bomen warm goud en zelfs straatmuzikanten zijn er charmant. Ik durf zelfs te zeggen dat de kneuterige setting van de Gilmore vrouwen qua belang niet onder doet voor fabulous New York in Sex And The City.

Gilmore Girls

Hoewel ik nog druk bezig ben met een revival van mijn jeugd door elke aflevering die ooit is gemaakt te herbekijken op Netflix, kan ik me alvast verheugen op het vervolg. Meer Lorelai, meer Rory en meer sarcastisch gekibbel tussen moeder-dochter-dochter dan je je kan voorstellen.

Gilmore Girls: a year in the life laat ons met vier aflevering zien hoe het de hoofdrolspelers uit het slaperige voorstadje in Connecticut is vergaan. Naarmate de release datum dichterbij komt (25 november), druppen ook de details naar buiten over wat we kunnen verwachten.

giphy

Spoileralert: als je je niet kan herinneren of Luke en Lorelai nou wél of niet bij elkaar terecht zijn gekomen, of dat Max Medina the big true love bleek, lees dan niet verder en kijk rustig de seizoenen die al online staan, af.

‘What’s next’

Goed; dan nu de aankondigingen voor het komende seizoen. Tijdens een interview in Entertainment Weekly, lieten Lauren Graham (Lorelai) en Alexis Bledel (Rory) weten dat de grootste vraag die in hun hoofden rondspookt, is ‘What’s next’: een struggle voor menig millennial en dus ook de Gilmore girls.

De onzekerheden en vragen gaan met name over Rory die journalist is en hoe ze leert te vechten. “Rory is een carrièrevrouw”, aldus Alexis. “Ze wilde altijd een carrièrevrouw zijn, maar misschien is het niet precies dat manier waarop ze het zelf zou hebben bedacht.”

Weduwe

Goed nieuws: Lorelai en Luke zijn nog steeds samen. Maar, aldus Lauren, “Ik zit in een soort mid-life crisis.” Ze ging niet teveel in op details, maar het staat vast dat we ons klaar kunnen maken voor spannende nieuwe afleveringen.

Er is één grote verandering in de serie, en dat is het ontbreken van Richard Gilmore, de great grandpapa. Helaas is de acteur die deze rol vervulde, Edward Herrmann, in het overleden. Zijn vrouw, Emily, is opeens weduwe en moet haar plannen voor het leven dus aanpassen”, aldus Alexis over haar grootmoeder in de serie.

Trailer

Tot het zo ver is, kun je er nog even zelf op los speculeren en alvast onder een dekentje kruipen. Want de trailer belooft meer dan goeds.

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.