Netflix produceert Raising Dion: over jongetje met bovennatuurlijke gaven

Nu aan het lezen

Netflix produceert Raising Dion: over een jongetje met bovennatuurlijke krachten

Netflix produceert Raising Dion: over een jongetje met bovennatuurlijke krachten

Netflix heeft zijn zinnen gezet op een serie-bewerking van Raising Dion, oorspronkelijk een filmtrailer en stripboek uit 2015 van maker Dennis Liu.

Het stripboek gaat over een zevenjarig jongetje die zijn gave voor telekinese – het verplaatsen van objecten met de geest – ontdekt na de dood van zijn vader. Niet lang daarna realiseert Dions alleenstaande moeder dat ze worden gevolgd door een groep mysterieuze mannen in pakken.

Raising Dion

Volgens Netflix-woordvoerder Cindy Holland is Raising Dion, wat zal bestaan uit tien afleveringen, volstrekt uniek en bevat het alle facetten van een goed superheldenverhaal: “Het heeft verbeelding, verwondering en avonturen, allemaal ‘gebotteld’ in de ervaringen van een moderne alleenstaande moeder en haar zoon.”

De mini-film/trailer Raising Dion kon al rekenen op enthousiaste reacties van kijkers die zich identificeerden met de hoofdpersonages die kampen met levensechte problemen, zoals verlies, angst en geluk.

Idealistisch

De serie zal bestaan uit tien afleveringen en is volgens velen een voorbeeld in diversiteit en fantasie. Maker Dennis Liu zegt om die reden ooit te zijn gestart met het project. “Ik wilde een meer diverse representatie op tv en in de filmwereld en ik ben heel enthousiast samen te werken met Netflix waarvan ik weet dat ze dezelfde idealen hebben.”

Meer dan ooit is het volgens Liu nodig een filmervaring te creëren voor alle soorten families die je bovendien zal ontroeren én laten lachen.

Verwacht

Uitvoerend producer van de serie is Michael B. Jordan, zegt The Hollywood Reporter, hij zal ook verschijnen in de serie. Raising Dion zal worden geproduceerd onder de hoede van Netflix als onderdeel van een strategie waarbij de streamingsdienst zich steeds vaker bewijst als productiehuis.

Er wordt naar verluid al een jaar gewerkt aan de serie waar al naar wordt verwezen op Netflix zonder aanvullende informatie wanneer het online komt te staan.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.