Wij willen op designjacht in de hotelkamers van de SS Rotterdam

Nu aan het lezen

Wij willen op designjacht in de hotelkamers van de SS Rotterdam

Wij willen op designjacht in de hotelkamers van de SS Rotterdam

Elk nieuw jaar komt neer op hetzelfde goede voornemen: meer cultuur snuiven. Films, exposities en spraakmakende tentoonstellingen, ik kan er geen genoeg van krijgen. Totdat de drukte opdoemt, vrije tijd zich vult met afspraken en er opeens drie maanden voorbij zijn sinds ik ook maar heb gedacht aan een bezoekje aan een experimenteel filmhuis.

Vrijdag 10 tot en met zondag 12 februari staat in ieder geval geblokt in mijn agenda: de SS Rotterdam, de voormalige Holland-Amerika lijn en nu hotel/restaurant, staat dan bol van de design en kunst tijdens OBJECT Rotterdam. Van de buik van het schip tot de indrukwekkende machinekamers: in elk hoekje van deze bijzondere beurs vind je een ontwerper en zijn of haar (kunst)werk.

Meubels, mode en meer

Interieurfanaten kunnen hun hart ophalen: in de oude kleedhokjes, de massagekamer en zelfs de sauna komen werken van 16 Nederlandse ontwerpers te staan, van onder andere het label Loof en de bekende interieurwinkel Plaisier Interieur. In totaal zijn er werken van zo’n 150 ontwerpers te vinden.

Verder op het program: speeddates, design bingo en een (gratis) shuttle dienst die je vervoert naar andere kunstzinnige activiteiten in de stad: Object Rotterdam maakt namelijk deel uit van de Art Rotterdam Week.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.