Verander je selfie in een beroemd kunstwerk dankzij Google #Artselfie - Vance

Nu aan het lezen

Verander je selfie in een beroemd kunstwerk dankzij Google #Artselfie

Verander je selfie in een beroemd kunstwerk dankzij Google #Artselfie

Als je ook maar een klein beetje van kunst houdt, of je hier misschien wat meer in wilt verdiepen, dan heb je je vast wel eens afgevraagd hoe jij eruit zou zien als beroemd schilderij. Of op welk beroemd schilderij jij lijkt. Dan is nu dan eindelijk het moment daar: want de Google Arts & Culture app vergelijkt jouw selfie met honderden kunstwerken om te checken waar jij het meest op lijkt.

De #artselfie was al langere tijd beschikbaar in de VS, maar vanaf vandaag wereldwijd te gebruiken. En dus ook in Nederland. Google introduceerde het Google Arts & Culture platform met een missie: om de grootste kunstwerken in de geschiedenis voor iedereen toegankelijk te maken.

#Artselfie

Als je een selfie in de app maakt, kom je er binnen no time achter met wie jij een link hebt uit de kunstgeschiedenis. Heb je wat trekjes van de Mona Lisa? Frida Kahlo, het Meisje met de Parel of juist toch iets meer van De schepping van Adam?

De Art Selfie werkt dankzij technologie dat gebaseerd is op visuele machine learning. Als je een selfie maakt, wordt je gezicht vergeleken met de gezichten in de kunstwerken die ter beschikking zijn gesteld. Hierna zie je hoeveel procent je een match bent met de verschillende kunstwerken.

Zo kom je er misschien wel achter dat je ontzettend veel weg hebt van jouw favoriete kunstenaar (of iemand die jouw favoriete kunstenaar heeft geschilderd). Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je op deze manier een kunstenaar ontdekt die je nog helemaal niet kende. Win-win dus eigenlijk.

78 miljoen selfies

De gebruikers van de app maken massaal gebruik van de Art Selfie-functie. Op dit moment staat de teller van de selfies al op 78 miljoen! Het leuke is dat er regelmatig nieuwe kunstwerken beschikbaar worden gesteld via de app. En zo kun jij ‘nieuwe’ kunstenaars blijven ontdekken.

Zelf een Art Selfie maken? Download de app Google Arts & Culture en let the magic happen. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.