Dit doet 100 dagen zonder alcohol met je lichaam - Vance

Nu aan het lezen

Dit doet 100 dagen zonder alcohol met je lichaam

Dit doet 100 dagen zonder alcohol met je lichaam

De 24-jarige Nick Vinckier besloot, nadat hij twee dagen last van een kater had, abrupt te stoppen met het drinken van alcohol. Op zijn veertiende dronk hij zijn eerste biertje en snapte, zoals waarschijnlijk velen, niet wat er zo lekker aan bier was.

Met een beetje doorzettingsvermogen vloeide die biertjes de volgende jaren toch rijkelijk. Ondanks de katers lukte het hem nooit om meer dan twee weken nuchter te blijven. Volgens Nick ligt dit aan onszelf, maar ook voornamelijk aan iedereen om ons heen.

In zijn experiment kwam hij er achter dat je in de kroeg bijvoorbeeld voor een alien wordt aangezien wanneer je geen alcohol drinkt. Volgens Nick is het dan ook makkelijker om te stoppen met roken dan met het stoppen van drinken.

“Tijdens mijn 100 dagen heb ik beseft dat vrijwel elke jongere van mijn generatie verslaafd is aan alcohol.”

Als maatschappij zijn we volgens Nick zodanig gewent geraakt aan het drinken van alcohol, dat iedereen overal kan en mag drinken zoveel hij of zij maar wil. Hij zegt dan ook dat vrijwel iedereen uit zijn generatie verslaafd is aan alcohol.

Ook Ernst-Jan Pfauth deed voor de Correspondent een onderzoek naar 40 dagen lang niet drinken en kwam tot de conclusie dat het verantwoorden aan anderen meer moeite kostte dan het niet-drinken zelf.

Nadat hij zich lichamelijk als een compleet wrak voelde en mentaal zo breekbaar was als een kind van 8, besloot hij om te stoppen met het drinken van alcohol. Achteraf gezien waren dit de beste 100 dagen van zijn leven vertelt Nick.

Doordat hij niet meer hoefde te herstellen van de katers had hij 25% meer tijd over voor andere dingen. Hij viel tien kilo af, had geen behoefte meer om ’s ochtends te snoozen en had meer energie waardoor hij meer ging sporten. Misschien nog wel het beste van allemaal: hij bespaarde €1000,00 (!) in de maanden dat hij geen alcohol dronk.

Lees het gehele verhaal van Nick hier!

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.