Een nieuw muziekalbum van Prince komt onze kant op

Nu aan het lezen

Een nieuw album van Prince komt onze kant op

Een nieuw album van Prince komt onze kant op

Echt origineel is het niet, de berichtgeving over vermeende ‘zeldzame vondsten’ uit het muziekarchief van wijlen popicoon Prince. Toch hebben we voldoende redenen om aan te nemen dat er nu toch echt behoorlijk wat ongepubliceerd materiaal onze kant op komt.

Jay-Z’s muziekstreamingsbedrijf Tidal heeft samen met nabestaanden van Prince aangekondigd dat een nieuw Prince album zal uitkomen in 2019. De niet eerder gepubliceerde nummers zullen 14 dagen lang exclusief te luisteren zijn via Tidal waarna het wereldwijd wordt vrijgegeven. Later zal een cd volgen, luidt het statement.

Fans

Nabestaanden van Prince en Tidal waren jarenlang verwikkeld in een strijd over wie het laatste woord had over het nalatenschap van Prince. Een rechter heeft nu bepaald dat een rechtszaak over het uitbrengen van de muziek niet nodig was. “Ons doel is om de muziek van Prince met zijn fans te delen, zoals hij gewild zou hebben”, aldus Jay-Z. “We zullen zijn nalatenschap en wensen respecteren met deze nieuwe verzameling nummers.”

Wanneer het album van de overleden popster precies uitkomt in 2019 is nog niet bekend.

De muziekselectie van Tidal zal geen liedjes bevatten die ook zullen worden vrijgegeven als onderdeel van het album dat Warner Bros. in september uitgeeft. Hoewel deze collectie ook wat ongepubliceerd materiaal van Prince zal bevatten, is het aannemelijk dat Tidal over nieuwe materiaal beschikt dat is opgenomen nadat de werkrelatie tussen Prince en Warner Bros in 1996 tot een einde kwam.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.