Eerste bezoekers Harry Potter toneelstuk zijn dolenthousiast

Nu aan het lezen

Eerste bezoekers Harry Potter toneelstuk in Londen zijn dolenthousiast

Eerste bezoekers Harry Potter toneelstuk in Londen zijn dolenthousiast

Het eerste deel van het Harry Potter toneelstuk Harry Potter and The Cursed Child is met veel lof ontvangen. Afgelopen dinsdag werd het voor het eerst uitgevoerd in het Palace Theatre in Londen. De 1500 mensen die de try-out mochten bijwonen, hadden lovende kritieken maar mochten nog niets verklappen.

Vorige week schreef ik al over de cast die bekendgemaakt werd voor het toneelstuk. Veel mensen waren toen al enthousiast.

Harry Potter and the Cursed Child gaat over de jongste zoon van Harry, Albus. Negentien jaar later is Harry inmiddels volwassen, heeft een drukke baan en drie kinderen. Terwijl Harry worstelt met het verleden dat steeds terugkomt, worstelt zijn zoon Albus met iets dat hij van zijn familie heeft meegekregen, maar nooit heeft gewild. Zowel het verleden als het heden zijn onheilspellend en vader en zoon moeten leren omgaan met de oncomfortabele waarheid, dat duisternis soms uit onverwachte hoeken kan komen.

Enthousiast

“Het kind mag dan vervloekt zijn, de show is dat zeker niet”, schrijft The Mirror. Ook bij The Telegraph zijn ze fan. “De verhaallijn is een lofzang voor vriendschap en buitenbeentjes, maar bevat genoeg onverwachte wendingen om zelfs echte Harry Potter-experten te verbazen.”

Waar iedereen gevraagd werd om niets te vertellen na het zien van het stuk, konden sommigen het door enthousiasme toch niet laten.

Vanavond is de try-out van het tweede deel van het verhaal op het toneel. Het stuk duurt maar liefst 2 uur en 35 minuten. De prèmiere vindt plaats op 30 juli.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.