Dit zijn de eerste gelukkig getrouwde homokoppels in Australië - Vance

Nu aan het lezen

Dit zijn de eerste gelukkig getrouwde homokoppels in Australië

Dit zijn de eerste gelukkig getrouwde homokoppels in Australië

Het duurt soms even maar dan heb je ook wat. Afgelopen december werd bekend dat het homohuwelijk na een jarenlange strijd eindelijk legaal is in Australië. Alhoewel velen meteen het heuglijke nieuws deelden op sociale media en op straat, moesten de koppels nog even wachten met het ja-woord zeggen. Vanaf vandaag, 9 januari, mogen de stellen dan eindelijk naar het altaar.

Wachttermijn

Vanaf middernacht stapte menig koppel vandaag, na een wachttermijn van 30 dagen, het huwelijksbootje in. Op 7 december 2017 werd het homohuwelijk in Australië gelegaliseerd. Vanaf deze dag mochten stellen zich aanmelden voor een huwelijk in januari. De wet treedt namelijk pas een maand na bekendmaking in werking. Gelukkig is de feestmaand zo aan ons voorbij gegaan en is het vandaag zover voor de gelukkigen.

Onder andere Ron van Houwelingen en Antony McManus mochten vandaag eindelijk legaal trouwen, meldt the Guardian. Zij zeiden elkaar al zestien keer het ja-woord in onofficiële huwelijksceremonies maar vandaag is het dan pas echt officieel. Het koppel was ook een van de eerste koppels dat zich inschreef voor een huwelijk toen het werd gelegaliseerd in december.

Toch zijn Van Houwelingen en McManus niet de eersten die elkaar vandaag (inmiddels alweer bijna gisteren in Australië) het ja-woord zeggen. Een van de eerste ceremonies vond namelijk al rond middernacht plaats in Melbourne. Toen stapten de gelukkige dames Teegan Daly en Mahatia Minniecon het huwelijksbootje in. Het stel gaf vorig jaar al een ceremonie toen zij het wachten zat waren. Slechts een jaar later kunnen zij alsnog elkaar legaal vrouw en vrouw noemen.

Naast Ron en Antony, en Teegan en Mahatia, stapten ook deze koppels vandaag officieel het huwelijksbootje in. Kijk en geniet.

Uitgelichte foto: Shutterstock.com

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.