Eerste Marvel-film met Aziatische superheld heeft nu een regisseur

Nu aan het lezen

Eerste Marvel-film met Aziatische superheld heeft nu een regisseur

Eerste Marvel-film met Aziatische superheld heeft nu een regisseur

Marvel houdt van diversiteit, ook in zijn eigen stripboeken en films. Zo zagen we vorig jaar Black Panther, de eerste superheldenfilm met een vrijwel volledige zwarte cast en crew. Maar daar houden we natuurlijk niet op. De studio werkt nu aan Shang-Chi, de eerste superheldenfilm van Marvel met een Aziatische hoofdrolspeler. En de regisseur is gevonden.

Destin Daniel Cretton moet de film gaan regisseren, meldt Hollywood Reporter. Cretton is onder meer bekend van Short Term 12, met Brie Larson (Captain Marvel) in de hoofdrol. Samen met Larson maakte hij ook The Glass Castle en werkt hij nu aan Just Mercy.

De nieuwe film, Shang-Chi, gaat over een superheld die bekend staat om zijn vechtkunsten. De held werd volgens de stripboeken in China geboren, en heeft een Chinese vader en een blanke, Amerikaanse moeder. Shang-Chi werd door zijn vader getraind als martial artist-moordenaar. Later werd hij een held, toen hij besloot tegen zijn vaders wensen in te gaan.

Het script voor de nieuwe film wordt geschreven door Dave Callaham, die eerder ook het script voor Wonder Woman 1984 schreef.

Nieuwe fase voor Marvel

De Shang-Chi-film is bovendien een van de nieuwste hints over wat er gaat gebeuren na Avengeres: Endgame. Na die film – die waarschijnlijk behoorlijk wat veranderingen met zich mee gaat brengen – begint namelijk Fase 4 van Marvel.

We weten al dat er in die fase een film over Black Widow komt, evenals een nieuwe bewerking van The Eternals, Guardians of the Galaxy 3, Black Panther 2, Doctor Strange 2 en nu dus Shang-Chi. Bovendien is Disney de overname van 21st Century Fox aan het afronden, waardoor superhelden als de Fantastic Four en X-Men mogelijk ook naar de MCU komen.

Voor geen van de films is echter al een duidelijke datum waarop ze verschijnen. De enige film van fase vier die dat wel heeft, is Spider-Man: Far From Home, die deze zomer verschijnt. Acht andere films in fase vier moeten tussen 2020 en 2022 verschijnen.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.