Dit is een analoog fitnesshorloge dat zelfs past bij stijlvolle gelegenheden

Nu aan het lezen

Withings Steel HR is een analoog fitnesshorloge dat past bij de meest stijlvolle gelegenheden

Withings Steel HR is een analoog fitnesshorloge dat past bij de meest stijlvolle gelegenheden

Een fitnesstracker die je hartslag meet, verbrande calorieën bijhoudt en je stappen nauwkeurig telt, is ideaal voor een gezonde leefstijl. Je hebt zicht op vorderingen, weet wat beter moet en hebt een bepaald idee van ‘controle’.

Een groot nadeel van wearables is dat ze vaak nogal robuust ogen. Elegantie is ver te zoeken en met name horloges passen stukken minder bij goed een stijlvolle werkoutfit dan bij je hippe sportpakkie.

Analoog

Fabrikanten van smartwatches weten dit, daarom geven zij horloges zoveel mogelijk het uiterlijk van een ouderwets horloge. Zo eentje met wijzers en een rond klokje. Withings is een bedrijf dat het anders aanpakt en dat is goed nieuws.

withings

Deze fabrikant van gezondheidsgadgets maakt namelijk analoge horloges met daarin een fitnesstracker in. De luxere ‘smart’ modellen zijn niet van analoog te onderscheiden. Withings breidt de productlijn uit met de Withings Steel HR, het eerste analoge model met een ingebouwde hartslagmeter.

Klein scherm

Het enige nadeel van Withings innovatieve horloge, is dat de fabrikant voor de vele mogelijkheden heeft besloten om een heel klein schermpje in te bouwen. Hierop is je hartslag af te lezen en wordt 24/7 andere informatie weergegeven. Denk aan het aantal stappen dat je die dag hebt gezet of de afgelegde afstand.

Iets meer een smartwatch dan zijn voorganger dus. Daarnaast biedt het horloge de mogelijkheid simpele meldingen van je smartphone af te lezen. Zo zie je met een blik op de pols wie er belt of wie je een bericht heeft gestuurd. Dit alles is simpel en subtiel weergegeven, passend bij het verder analoge horloge.

Waterproof

Voor de sporters onder ons, of mensen die regelmatig een glaasje water omstoten: het horloge is waterdicht en de ingebouwde batterij gaat een bijna een maand mee.

Via de bijbehorende Withings-app kun je al je data analyseren en ook combineren met gegevens van andere Withings-producten zoals een slimme weegschaal.

Benieuwd naar het stijlvolle smarthorloge? Er komen een witte en een zwarte versie en een wat robuustere zwarte variant met een dikke rand. Ze komen 1 oktober op de markt en gaan 190 en 200 euro kosten.

De Withings Steel HR is slechts één van de vele nieuwe gadgets die op de IFA in Berlijn worden gepresenteerd. Wil je niks missen, check dan de verslaggeving van de IFA op Numrush.nl.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.