Facebook Elections helpt Amerikanen bij hun beslissing voor een nieuwe president - Vance

Nu aan het lezen

Facebook Elections helpt Amerikanen bij hun beslissing voor een nieuwe president

Facebook Elections helpt Amerikanen bij hun beslissing voor een nieuwe president

Over een week trekken de inwoners van de Verenigde Staten naar de stembus. Omdat in Amerika geen stemplicht geldt, blijven veel mensen thuis tijdens de verkiezingsdag. Facebook wil dat met een nieuw platform gaan voorkomen: Facebook Elections. Dit platform moet het Amerikaanse volk extra op de hoogte houden.

Voor de Amerikanen die onder een steen geleefd hebben de laatste weken en maanden, worden alle kandidaten nog eens opgesomd. Daarbij kan je hen en hun standpunten ook beter leren kennen. Als je verder klikt krijg je namelijk een goed beeld van heel hun beleidsprogramma en standpunten.
Hilary Clinton-abortion-Facebook Donald-Trump-abortion-Facebook

Daarnaast kunnen Amerikaanse stemmers via Facebook Elections ook te weten komen waar ze zich moeten aanmelden om te stemmen. Zo hopen ze bij Facebook natuurlijk meer bewustzijn te creëren en extra info te geven.

Facebook-Elections

Facebook zou Facebook uiteraard niet zijn als je op een of andere manier iets moet delen met je vrienden. Dat kan dus ook met Facebook Elections.

Facebook-elections-usa

Natuurlijk moet je wel altijd voorzichtig zijn met wie je jouw keuze deelt. Sommige mensen zijn soms wat gevoelig voor dit soort verkondigingen. Kijk maar naar de reactie van deze moeder nadat haar zoon vertelt dat hij op Trump gaat stemmen.

 

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.