Exclusieve foto's van Emma Watson in Beauty And The Beast

Nu aan het lezen

Exclusieve foto’s van Emma Watson in Beauty And The Beast (met feministisch randje)

Exclusieve foto’s van Emma Watson in Beauty And The Beast (met feministisch randje)

Er hoeft ons niet worden verteld hoe perfect actrice Emma Watson is voor de rol van Belle in Disney’s remake van Beauty & The Beast. Het bruine haar, de glinsterende ogen: dit wisten wij al na één blik op de teaser trailer én talloze Instagramfoto’s die sinds een paar dagen op het web circuleren. Fijn!

Wat nóg een laagje perfectie toevoegt aan het hele sprookjesspektakel, is een toevoeging aan het traditionele volksverhaal waarmee Belle van dromerig, lezend meisje, wordt omgetoverd tot wijze vrouw.

Pivot

“In de geanimeerde versie, is het de vader van Belle die uitvinder is, en we droegen dat voor voor Belle”, aldus Emma Watson tegen Entertainment Weekly.

Het feministische komt van niemand minder dan Miss Watson: naast actrice gevierd feminist en activist. Ze vertelt iets te hebben van ‘Er was al niet veel informatie of details over het begin van het verhaal wat duidelijk maakte waarom Belle een outsider was, behalve dat ze gek was op boeken.’

Emma Watson: “Daarnaast: wat doet ze met haar tijd? We creëerden een achtergrondverhaal voor haar waarin ze een soort wasmachine had uitgevonden, zo dat ze in plaats van kleding wassen, tijd had om te lezen. Dus ja, we hebben van Belle een uitvinder gemaakt.”

 

Bioscoop

Kan je niet wachten tot de film uit komt? Nog even geduld: 17 maart gaat de film in première. Tot die tijd biedt de trailer soelaas.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.