Game of Thrones' Kit Harington heeft meer dan goede looks

Nu aan het lezen

Game of Thrones’ Kit Harington heeft meer dan alleen goede looks

Game of Thrones’ Kit Harington heeft meer dan alleen goede looks

Niet alleen vrouwen in Hollywood ervaren sexisme. Ook Game of Thrones-ster Kit Harington (Jon Snow) zegt hier last van te hebben. In de Sunday Times vertelt hij dat hij vaak om zijn looks wordt uitgekozen en dat vindt hij jammer. Hij wil rollen krijgen omdat hij een goede acteur is en niet omdat hij er toevallig goed uit ziet.

Vorig jaar vertelde hij aan Page Six dat hij het vernederend vindt om een hunk genoemd te worden. Vorig jaar deed dit de wenkbrauwen van velen al omhoog staan en nu zegt hij dat er in de show business ook ‘sexisme richting mannen’ is. Hij is het zat om continu naar zijn looks en liefdesleven gevraagd te worden. Volgens Harington komt het door sexisme dat deze vragen worden gesteld.

“Ik denk dat er een dubbele standaard is”, zei Harington in een interview tegen de Sunday Times. “Als je aan een meisje vraagt ‘Vind je het leuk om babe genoemd te worden?’ en zij zegt ‘Nee, niet echt’, dan heeft ze helemaal gelijk.”

Ik zie mezelf meer dan alleen een hoofd met haar of goede looks.

“Het is vernederend.” Harington is bang dat sommigen denken dat hij de rol van Jon Snow heeft gekregen, alleen door de looks die hij heeft. “Er is zeker sexisme in onze industrie tegenover vrouwen, maar ook tegenover mannen. Soms bij fotoshoots, wanneer ik gevraagd word om te strippen, voel ik dit. Als ik zou merken dat ik alleen werk heb door mijn looks, dan zou ik stoppen met acteren.”

De show business wordt gedomineerd door mannen. Vrouwen moeten vechten voor een gelijk salaris en zijn in minderheid achter de camera. De opmerkingen van Harington vallen dan ook niet bij iedereen even goed. Haringtons reactie vorig jaar was dan ook: “Ik heb een soort van besloten om een goede, kleine hunk te zijn en er over op te houden.” Maar blijkbaar zit het hem nog hoog, want hij begint er nu weer over.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.