Het grootste voordeel van een huisdier? Het verhoogt je levenskwaliteit

Nu aan het lezen

Het grootste voordeel van een huisdier? Het verhoogt je levenskwaliteit

Het grootste voordeel van een huisdier? Het verhoogt je levenskwaliteit

“Het hebben van een huisdier verhoogd je levenskwaliteit.” Degenen die een huisdier hebben, wisten dit natuurlijk allang. Maar nu is dit ook nog eens wetenschap onderbouwd! Onderzoekers van de universiteiten van Manchester, Liverpool en Southampton onderzochten hoe huisdieren bijdragen aan mentale gezondheid.

Ze kwamen er onder andere achter dat het hebben van huisdieren veel voordelen met zich meebrengen. Vooral voor mensen die mentaal een beetje onstabiel zijn. Wel moet er nog verder onderzocht worden hoe de vork in de steel zit.

Knuffels verlagen stress

Degenen die een huisdier hebben, zullen niet per se een onderzoek nodig hebben om te weten dat deze harige vriendjes je een beter gevoel geven. Je hoeft je hond, kat, cavia of konijn alleen maar even lekker te knuffelen om je weer wat relaxter te voelen na een drukke dag.

Zelf heb ik sinds een paar maanden een hondje en ik kan je vertellen dat dit inderdaad zorgt voor minder stress. Bovendien ben ik tegenwoordig veel meer aan het wandelen!

Pauze

Volgens onderzoek zijn huisdieren vooral stress-verlagend omdat ze je dwingen om af en toe een pauze te nemen. De hond moet uit, de kat wil eten of je konijn wil geaaid worden. En deze korte pauzes werken dus heel therapeutisch. Want non-stop werken is helemaal niet goed voor je. Ook al ben je nog zo druk: de afstand die je van je werk doet tijdens zo’n korte pauze, zorgt ervoor dat je daarna weer scherp verder kunt.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.