Gucci belooft in 2018 volledig bontvrij te zijn - Vance

Nu aan het lezen

Gucci belooft in 2018 volledig bontvrij te zijn

Gucci belooft in 2018 volledig bontvrij te zijn

Bont is allang passé, maar in de modewereld wordt het nog steeds te vaak gebruikt. Hoewel steeds meer modelabels minderen in hun bontgebruik, zijn nog lang niet alle merken 100% bontvrij. Modehuis Gucci was hier één van, maar daar komt nu verandering in.

Bontvrije lente

Het Italiaanse merk heeft ook de duurzaamheidskoorts te pakken en wil in de toekomst geen bont meer in haar collecties verwerken. Dit vertelde de CEO, Marco Bizzari, gisteren tijdens een lezing bij het London College of Fashion. “Sociale verantwoordelijkheid is een van Gucci’s kernwaarden, en we streven ernaar beter te zijn voor het milieu en dierenrijk”, vertelde Bizzari. Het is niet het eerste merk dat volledig stopt met bont, onder andere Armani, Hugo Boss en Ralph Lauren waren Gucci al voor.

Gucci wil de veranderingen in de lente-zomer collectie van 2018 gaan toepassen. Alle overgebleven kledingstukken met bont worden in een veilig verkocht. ‘Ja, lekker geld verdienen dus’ denk je misschien. Maar dat is niet het geval. De opbrengsten van de veiling gaan namelijk naar twee dierenrechten-organisaties. Dankzij de nieuwe maatregel zal het modemerk geen vos, konijn, nerts of andere diersoorten gebruiken die speciaal voor hun zachte vachtje worden gefokt.

Duurzaam of niet?

De nieuwe stap van het modehuis geeft een positief signaal af. Gucci zal zich namelijk ook bij het Fur Free Alliance voegen – een internationale groep organisaties die campagne voert voor dierenwelzijn en alternatieven voor bont aanprijst.

CEO van de International Fur Federation, Mark Oaten, is verbaasd door de ‘duurzame’ opmerking van Gucci. “Het klopt van geen kant dat ze zeggen dit te doen om milieuvriendelijke redenen. Bont is het meest natuurlijke kledingstuk. Het komt uit de natuur en heeft, zeker als je het vergelijkt met nepbont, een lange levensduur.”

Foto: Shutterstock

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.