Klaas Dijkhoff (VVD) is de beauty and the brains - Vance

Nu aan het lezen

Klaas Dijkhoff (VVD) is de beauty and the brains

Klaas Dijkhoff (VVD) is de beauty and the brains

VVD staatssecretaris Klaas Dijkhoff is vanavond de winnaar geworden van De Slimste Mens. Daarbij voegt hij zich in een rijtje van illustere voorgangers en is hij tevens de eerste politicus die de quiz ooit wint.

In voorgaande jaren werd de televisiequiz waarin allerhande parate kennisvragen worden gesteld gewonnen door onder meer Art Roijakkers (o.a. Wie is de Mol), Owen Schumacher, Pieter Derks, Arjen Lubach, Anniko van Santen en Jeroen Kijk in de Vegte.

Volgens een interview met RTL Nieuws twijfelde Dijkhoff wel even over deelname aan het programma zo vlak voor de verkiezingen. “Het is natuurlijk knap lullig als je er gelijk uitvliegt. Maar gelukkig bereikte ik de finale”.

Inmiddels maakt de staatssecretaris op twee fronten goede sier voor zijn partij de VVD. Behalve zijn intellect spreken ook zijn jonge looks – Dijkhoff is 36 – veel vrouwelijke kijkers aan. “Liefdesverklaringen via Twitter neem ik met een korreltje zout. Voor echte liefde is meer nodig dan een tweet”.

Maar de meeste lof oogste Dijkhoff op Twitter om zijn droge humor en gevoel voor zelfspot.

Zelf was de politicus overigens ook erg blij met zijn overwinning:

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.