Loving Vincent: schilders maken film van Van Gogh's schilderijen - Vance

Nu aan het lezen

Loving Vincent: schilders maken film van Van Gogh’s schilderijen

Loving Vincent: schilders maken film van Van Gogh’s schilderijen

Soms als je naar een schilderij kijkt, kun je hem echt tot leven zien komen. Ook al is het verf op een doek, je ziet het leven erin. Met Loving Vincent komen Van Gogh zijn schilderijen echt tot leven. Regisseur Dorota Kobiela had 100 schilders nodig om een film te maken met de schilderijen die Van Gogh geschilderd heeft. In elke seconde zitten twaalf schilderijen verborgen.

De film laat de laatste dagen van Van Gogh’s leven zien. Het verhaal is gebaseerd op de 800 brieven die hij aan het eind van zijn leven schreef. Om de film te maken waren er 100 schilders nodig. Deze schilders kregen allemaal dezelfde cursus, zodat alle schilderijen in dezelfde stijl geschilderd worden. De schilderijen werden met olieverf op canvas ‘overgetekend’. De schilders gebruikten dezelfde techniek als Van Gogh. Deze doeken worden achterelkaar gemonteerd en zo komen de schilderijen tot leven. In de film zie je de mensen die hij zag en sprak, maar ook zijn onverwachte dood zal aanbod komen, schrijft Boredpanda.

Elk frame dat je ziet is een ander schilderij. Dit zal de eerste film worden waarin schilderijen gebruikt worden om een film te maken. Mocht je een goede schilder zijn en graag aan dit project mee willen werken? Dat kan! Je kunt je aanmelden om de film verder af te schilderen. De film is een kickstarter project. Het is nog niet duidelijk wanneer de film in première gaat.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.