Marvel heeft zijn eerste gay superheld: Iceman - Vance

Nu aan het lezen

Marvel heeft zijn eerste gay superheld: Iceman

Marvel heeft zijn eerste gay superheld: Iceman

In 2016 werd bekend dat Marvel’s superheld Iceman gay is. In een nieuwe comic book release van zijn karakter beleeft de koelbloedige X-Men held nu ook zijn eerste zoen met een andere man. Het is voor het eerst dat twee mannen met elkaar zoenen in een Marvel comic.

De afgelopen jaren zorgde Marvel wel vaker voor baanbrekende momenten door bekende superhelden – die vaak al bestaan sinds de jaren 50 en 60 – te vervangen bijvoorbeeld door iemand van het andere geslacht of een andere huidskleur. Zo werd een paar jaar geleden bekend dat Spider-man vanaf nu door het leven gaat als een zwarte jongen.

En zo kwam Bobby Drake, de echte naam van zijn alter-ego Iceman, vorig jaar dus uit de kast als homo. In de nieuwe Iceman-comic #17 ontmoet Bobby een jongen in een bar en na een gezellige avond volgt uiteindelijk een hartstochtelijke zoen met deze Romeo.

Acteur Shawn Ashmore, die de rol van Iceman speelt in de verfilmingen van het Marvel-universum, heeft al laten weten er geen enkel probleem mee te hebben dat zijn karakter ook in de X-Men films binnenkort uit de kast komt als gay.

Shawn Ashmore als the Iceman | Foto: Marvel
Shawn Ashmore als the Iceman | Foto: Marvel

 

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.