Stan Lee (95), bedenker van Spider-Man en The Hulk, overleden - Vance

Nu aan het lezen

Stan Lee (95), bedenker van Spider-Man en The Hulk, overleden

Stan Lee (95), bedenker van Spider-Man en The Hulk, overleden

Stan Lee, de bedenker van onder andere Spider-Man, The Hulk, Iron Man en Fantastic Four, is op 95-jarige leeftijd overleden. De films van Stan Lee brachten stuk voor stuk miljarden dollars op. Het is nog onduidelijk waaraan hij is overleden. Wel was al bekend dat hij leed aan een longontsteking.

Ondanks zijn leeftijd, was hij nog steeds aan het werk. Volgens zijn dochter voelde hij een verplichting aan zijn fans om te blijven creëren. “Hij hield van zijn leven en van zijn werk”, aldus zijn dochter.

Marvel

In 1961 begon Marvel zich meer te richten op stripboeken. Toen het onder de aanvoering van Stan Lee kwam, begon het uit te groeien tot een van de grootste namen in de Amerikaanse entertainmentindustrie. Lee begon als stripauteur en werkte zich uiteindelijk omhoog tot hoofdredacteur, uitgever en directeur van Marvel. De laatste jaren was hij alleen nog op de achtergrond betrokken.

Diepgang

Lee zorgde ervoor dat de superhelden meer menselijke kanten en dus meer diepgang kregen. Zo kreeg Spider-Man te maken met een onbeantwoorde liefde en had The Hulk te maken met zelfhaat. Maar ook in de strips van X-Men kwamen er onderwerpen als discriminatie en de Holocaust terug.

De bedenker van de verhalen kwam zelf vaak ook voor in de films, als verstopte rollen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.