Het mooiste fietspad ter wereld kan in Nieuw-Zeeland liggen

Nu aan het lezen

Het mooiste fietspad van de wereld kan zomaar in Nieuw-Zeeland liggen

Het mooiste fietspad van de wereld kan zomaar in Nieuw-Zeeland liggen

Je zou misschien denken dat Nederland als echt fietsland ook de mooiste fietspaden heeft. En over het algemeen zou dit best wel eens zo kunnen zijn, maar de allermooiste ligt waarschijnlijk in Nieuw-Zeeland.

In Auckland om precies te zijn. Hier ligt een roze fietspad dat het fietsen toch echt een stuk leuker maakt dan op een grijs of rood wegdek. Het pad werd ontworpen bij Monk Mackenzie Architects en heeft de naam Nelson St Cycleway project gekregen. Het ongebruikte stuk snelweg is 600 meter lang en geeft de stad zelfs ’s nachts meer kleur, meldt Mashable.

“We hebben het grijze wegdek een vrolijke kleur gegeven”, zegt architect Dean Mackenzie in een verklaring. “Op deze manier hebben we van de ongebruikte weg een zeer eigentijdse stedelijke ruimte ontwikkeld, die gebruikt kan worden door fietsers en voetgangers.”

In de avond gaan de 300 led-verlichte boxen aan die de gebruikers langs het pad leiden. Het pad werd afgelopen december al geopend, maar is nu geselecteerd voor het World Architecture Festival in de categorie Transport.

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-144443-LightPathAKL___4_of_6 https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-144441-LightPathAKL___3_of_10 https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-144439-LightPathAKL___2_of_10

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-144437-LightPathAKL___1_of_10

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.